Care cum lucreaza de 1 Mai?

Care cum lucreaza de 1 Mai?

0 147

Subunitatile Postei vor fi inchise in 30 aprilie si de 1 Mai, in intreaga tara. Pentru a recupera ziua libera de luni, toate subunitatile postale vor fi deschise, conform programului normal de lucru din timpul saptamanii. Ziua de luni, 30 aprilie 2007, a fost declarata de Guvern ca fiind nelucratoare, astfel incat personalul bugetar sa fie liber in intervalul cuprins intre perioada de week-end si ziua de sarbatoare legala 1 Mai. Potrivit Codului Muncii, ziua de 1 Mai este nelucratoare, fiind considerata sarbatoare legala.


?


Instantele si Parchetele care si-au stabilit pentru 30 aprilie termene in procese sau audieri de persoane vor avea activitate normala, doar personalul neimplicat putandu-si lua zi libera. Potrivit unui comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii, in data de 30 aprilie activitatea instantelor de judecata si a unitatilor de parchet se va desfasura in mod normal in ceea ce priveste derularea sedintelor de judecata programate, asigurarea permanentei si desfasurarea celorlalte activitati esentiale bunei functionari a sistemului judiciar. Personalul neimplicat in astfel de activitati va beneficia de ziua libera prevazuta prin HG 369/2007 pentru stabilirea zilei de 30 aprilie 2007 ca zi libera, ulterior, cu conditia recuperarii acesteia in data de 5 mai 2007. Potrivit articolului 3 din actul normativ mentionat, salariatii din unitatile a caror activitate nu poate fi intrerupta beneficiaza de ziua stabilita ca fiind libera potrivit articolului1, cu conditia de a asigura continuitatea functionarii acestor unitati.


?


Toate sectiile Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti vor fi inchise luni, 30 aprilie si marti, 1 mai. Ambasada isi va relua activitatea obisnuita miercuri, 2 mai. Persoanele programate pe data de 30 aprilie pentru interviuri in vederea obtinerii vizei sunt rugate sa se reprogrameze, apeland Serviciul de Informatii despre Vize la numarul 0800-88-84-72 (apel gratuit) sau sunand la numarul 021-202-9999, de luni pana vineri, in intervalul 8:00-18:00. Ambasada are sediul pe strada Tudor Arghezi, nr. 7-9, iar Sectia Consulara se afla pe strada Nicolae Filipescu, nr. 26, Bucuresti. Cetatenii americani care solicita servicii consulare in timpul programului de lucru obisnuit pot contacta Serviciul pentru Cetatenii Americani ai Ambasadei, la telefon 021-200-3300 . Numarul de telefon pentru urgente in afara programului de lucru este 021-200-3433.


?


Numarul trenurilor CFR va fi suplimentat in aceasta perioada catre principalele orase ale tarii.


?


In ceea ce priveste bancile, acestea vor fi inchise doar pe 1 mai, iar singurele sucursale deschise vor fi acelea din marile centre comerciale.


?


Politia rutiera a anuntat ca examenul auto de luni a fost reprogramat pentru sambata 5 mai, iar la inmatriculari nu se lucreaza decat incepand cu miercuri.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.