Cardiologia si Hematologia isi disputa un loc la Judetean

Cardiologia si Hematologia isi disputa un loc la Judetean

0 170

Readucerea sectiei de cardiologie la Spitalul Judetean da palpitatii personalului! Sectia, aflata in prezent la Stationarul Tractorul, trebuie sa revina la sediul de pe Calea Bucuresti, unde se afla si angiograful montat cu mare greutate la Judetean. Pentru a face loc celor 90 de paturi ale sectiei de cardiologie trebuie insa mutate la Tractorul sectiile de hematologie si diabet. Personalul acestora nu vrea insa cu nici un chip sa paraseasca Spitalul Judetean.
Fosta conducere a Spitalului Judetean propunea, in urma cu cateva luni, ca sectiile de hematologie si de diabet sa se mute la Spitalul Tractorul de unde avea sa se transfere inapoi la pavilionul central sectia de cardiologie. Asta pentru ca aici se afla angiograful pentru montarea caruia tehnicienii spitalului si-au batut capul luni de zile. Actualul manager al Judeteanului, medicul Dan Grigorescu, nu doreste nici el aducerea Cardiologiei in sediu, cu pretul transferarii altor sectii, dar este nevoit sa gestioneze situatia creata de fostul sef al institutiei, Mariana Rusu, care a dispus montarea angiografului la Judetean.
Pentru conducerea sectiei de ematologie, mutarea este echivalentul desfintarii sectiei. Medicii hematologi sustin ca depind in totalitate de celelalte sectii ale spitalului de urgenta si ca n-ar mai putea sa-si desfasoare activitatea confom legislatiei in vigoare. La nivelul judetului Brasov sunt inregistrati circa 6000 de hemolitici care au nevoie permanenta de ingrijire. Consiliul medical al spitalului urmeaza sa decide in cursul negocierilor viitoare care sunt sectiile ce vor fi mutate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.