Carciumioara romantica la Castel

Carciumioara romantica la Castel

0 174

Dupa ce i-a fraierit pe romani de-un castel si de o bucata de domeniu – suna a Kafka, nu? – Dominic de Habsburg se arata generos in privinta unor renovari si imbunatatiri la Castelul Bran. Nu trebuie sa o dati in griji si sa va speriati ca omul se va ruina bagand banii in renovarea castelului. Ce va adauga actualei stari ii va aduce banisori frumusei, si sunt curios sa vad cat la suta va da statului sau comunei Bran, cel putin.
Astfel, intr-un proiect care mai are nevoie doar de niste aprobari maruntele, Dominic de Habsburg si primarul din Bran au convenit sa-i trantesca de o terasa pe care turistii sa poata constata cat costa o masa servita pe un domeniu regal, asta dupa ce vor vizita Casa Administratorului, care va fi transformata in muzeu de exponate a unor obiecte cu semnificatii istorice, muzeu in care va functiona si un magazin de antichitati. Daca e destept Dominicul, ia cativa bolovani din zid, ca nu se vede la inventar, ii cioparteste si vinde aschiile la pliculet, iar bucatele ruginite de fier, cumparate ieftin de la Remat, le da drept crampeie de zale, platose, halebarde sau armuri.
Va fi renovata si Casa de Ceai, in care se va infiinta un muzeu de arta si o ceainarie.
Casa de Oaspeti va fi si ea bagata in seama, fiind transformata in muzeu.
Terasa, pe care se vor servi traditionalii mici cu bere, se va numi „Principesa Ileana”. Acest lucru il gasesc cat se poate de normal, avand in vedere ca nea Dominic de pe urma Ilenei s-a procopsit cu acest castel.
Mai ramane de pus la punct un proiect prin care ciobanii din zona sa catapulteze, din afara zidurilor castelului, bulzii traditionali direct in farfuriile mesenilor de pe terasa, care vor fi dotati obligatoriu cu coifuri falnice si numerotate, ca sa se stie care urmeaza sa primeasca bulzul inscriptionat cu branza de burduf cu initialele D.d.H. In acelasi mod vor fi catapultate si hartane de berbecut fript la tepuse.
Asa ca habsburgul nu va iesi in pierdere, daca ne gandim ca si preturile vor fi, probabil, regal – albastre.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.