Caravana cu filme educationale ajunge la Brasov

Caravana cu filme educationale ajunge la Brasov

0 90

Pe 10 mai a inceput la Bucuresti a treia editie a caravanei GeneratiaS, prima caravana educationala de film pe teme de sanatate. Pana astazi au avut loc proiectii de film in Bucuresti si Ploiesti.
Dezvoltat la nivel national, proiectul GeneratiaS, doreste sa traga un semnal de alarma asupra pericolelor la care ne expunem, daca nu suntem constienti de ceea ce mancam si de stilul de viata pe care il adoptam.
In dorinta de a-i convinge sa adopte un stil de viata sanatos, organizatorii au ales ca tema principala alimentatia sanatoasa.
Caravana GeneratiaS se desfasoara in perioada 10 – 31 mai, iar traseul include orasele: Bucuresti, Ploiesti, Brasov si Pitesti. Mai multe detalii despre programul caravanei, dar si despre filmele care vor fi proiectate, sunt disponibile pe www.generatias.ro.
Pe 25 si 26 mai, caravana GeneratiaS va ajunge in Brasov, unde va avea proiectii la Colegiul National “Dr. I. Mesota” si la Universitatea Transilvania – Facultatea de Medicina. Decanul facultatii, prof. Lazar Onisai, impreuna cu conf. dr. Mihaela Bada, vor aduce din nou in prim plan importanta unei nutritii corecte.
Astfel, pentru studenti, principalele surse de informare, cand au o problema de sanatate, sunt internetul (67.9%) si familia (43.3%). Elevii au mai mare incredere in sfaturile familiei (67.7%) si le prefera informatiilor gasite pe internet (31.25%), in mass-media (12.5%) sau sfaturilor primite de la prieteni (4.2%). In ceea ce priveste nutritia, tinerii cunosc bine piramida alimentara (69.5%) si cei mai informati sunt studentii (76.86%). GeneratiaS, prima caravana educationala de filme cu teme despre sanatate, face parte dintr-un proiect pilot denumit Better Education Through Innovation. Guerilla Verde, caravana educationala pe teme ecologice, este un alt proiect din cadrul BETI, care isi propune sa ajute la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.