Capra bate girafa si …urangutanul dupa gratii!

Capra bate girafa si …urangutanul dupa gratii!

0 104
Interlopii de la noi au multe in comun cu animalele. Cu preferinta clara pentru cele din savana africana. Cel mai la indemana exemplu este gradina zoologica a fratilor Camataru. Leii cu care Nutu dormea in pat au avut parte de mai multa expunere mediatica decat de soare pe proprietatea temutilor interlopi. Chiar si asa, felinele s-au dovedit mult mai docile decat cuplul de infractori, mesteri in taxe de protectie si practici violente.
Desi n-au zoo in curte, alti doi frati – interlopi de matase de data asta – sunt si ei foarte apropiati de lumea animala. Fratii Becali, doctori in sifonat bani din transferuri, tremura astazi in asteptarea sentintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce Curtea de Apel le-a dat ani grei de puscarie pentru jaful practicat in calitate de impresari. Alaturi de ei, fosti si actuali presedinti de cluburi, complici la incasarea banilor trecuti sub tacere, partasi la practicile in care cei doi machidoni s-au superspecializat.
De la tupeul infinit cu care au tratat pana acum justitia si timidele ei tentative de a-i priponi, fratii Becali au dat-o in filosofie animala. Mai ales Giovanni, mafiotul mai guraliv, care emite panseuri de fiecare data cand vede un microfon, explica nu de mult ziaristilor ca puscaria este pentru oameni, nu pentru girafe. Dupa o ultima tentativa de a presei un cap in gura, cand s-a impiedicat la iesirea din sala de judecata, Giovanni le-a mai impartasit jurnalistilor una din jungla, incercand sa bagatelizeze ajungerea dupa gratii.„Da ce, ba, puscaria e vreun urangutan?”
La colectia asta de animale exotice cu care vin Becalii, Camatarii s-ar putea arata interesati sa-i aiba colegi de celula pe impresari. Asa ar descoperi Victor si Giovanni ca nu girafa, nici urangutanul, dar capra se preteaza bine dupa gratii.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.