Cand functioneaza justitia ?

Cand functioneaza justitia ?

0 62


Ceea ce va voi povesti s-a intamplat in sudul tarii, in judetul Giurgiu. Acelasi lucru se putea intampla si in alt colt de? tara. De fapt asemenea lucruri s-au mai intamplat si se vor mai intampla in toata lumea, nu numai la noi, caci carciumi exista peste tot si bautura la fel si samanta de cearta deasemenea.


In satul Campurelu apartinand de comuna Colibasi, judetul Giurgiu, lumea se duce, dupa ce-si termina treaba, si pe la carciuma. Unii isi beau Portia si pleaca, altii au masura – cred ei – mai mare si li se cam urca la cap. Asa a procedat si Gheorghe Alexandru. Fiind consumator fruntas a zabovit mai multisor in fata paharului. Tot in carciuma se mai aflau inca trei consateni de ai sai, de aceeasi teapa cu el. Dupa o vreme a fost suficienta o scanteie, pe fondul unor neintelegeri mai vechi, pentru ca sa se incinga bataia. Se intelege ca cei trei consateni l-au pus repede jos pe Gheorghe. Din pacate nu s-au multumit sa-l bumbaceasca nitel si saq-si vada apoi de treaba. Au continuat sa-l loveasca pe cel cazut la pamant cu brutalitate, folosindu-se de ce le-a cazut in mana. Ba chiar au sarit cu picioarele pe el, pan ace au fost potoliti de cei din preajma. In urma acestor? lovituri cel batut s-a ales cu un picior fracturat in trei locuri, iar expertiza medico-legala a constatat cheaguri de sange in plamani, ficat rupt si alte leziuni interne. Dar asta dupa circa zece zile, dupa decesul celui batut. Faptasii au fost retinuti doar trei zile, dupa care au fost pusi in libertate. Se intelege ca au fost luate declaratii ale celor ce se aflau prin preajma, s-a vizionat caseta din sistemul de supraveghere al localului si ce mai trebuia sa se faca in asemenea cazuri. Dar surpriza. Dupa eliberarea din arrest cei trei batausi au cerut o contraexpertiza care nu se mai sfarseste. Au trecut mai mult de sapte luni de la incident si lucrurile nu se mai misca din loc. Se pare ca dosarul a fost pus la naftalina. In acest timp cei trei s-au laudat prin sat ca au “ impins “ cam un milliard lei vechi ca treaba sa fie musamalizata. Mai pr?cis vina lor. Caci martorii, printre care barmanita si un cetatean pe numele sau Rosu Ion, si-au schimbat declaratiile initiale, iar caseta cu inregistrarea incidentului a fost stearsa. Oficial cercetarile continua pa la Parchet. Dar pana cand?


Intamplarea am aflat-o de la sora decedatului si am redat-o asa cum mi-a fost prezentata. Pe femeie o cunosc de mai mult timp si nu ar fi avut de ce ma minti, caci nu stie ca mai scriu si pe la ziar. Iar faptele de mai sus par posibile intr-o tara in care domneste haosul in mai toate domeniile, neexcluzand justitia, ba din contra. Si se naste intrebarea: ce o fi atat de complicat ca cercetarile nu ajung sa fie finalizate ? Sau banii ajuta ca mortul sa fie de vina ? Caci s-au mai vazut multe asemenea pe la noi, mai ales postrevolutionar, cand banul face legea.


?Doresc sa precizez inca odata ca am relatat doar cele povestite de sora decedatului, completate cu mici amanunte de consatenii ei. Poate vor citi aceste randuri si cei ce sunt abilitati sa faca lumina si adevarul va iesi la suprafata.


?


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.