CANCESCU – un afacerist vopsit, baron cinstit…

CANCESCU – un afacerist vopsit, baron cinstit…

0 85
"DeclaraÅ£ia de avere a lui Aristotel Căncescu, cel mai bogat baron local, nu se potriveste cu declaraÅ£ia soÅ£iei sale, a informat ieri Antena 3. PreÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean BraÅŸov susÅ£ine că a primit în 2010 aproape 67.000 de la stat. SoÅ£ia lui declară însă o sumă mult mai mare, de peste 100.000 de lei. Oricum, sumele obÅ£inute din salarii sunt nesemnificative pe lângă averea declarată a cuplului, de 4,3 milioane de euro. În declaraÅ£ia de avere din 2011, Aristotel Căncescu a uitat să treacă sumele încasate din dividende de la firma SC Canaris SRL, pe care o deÅ£ine în totalitate.
Din situaÅ£ia firmei, prezentată de AdministraÅ£ia FinanÅ£elor Publice BraÅŸov, firma lui Căncescu a plătit, în 2011, impozit pe dividende în valoare de aproape 6.500 lei, adică 10% din valoarea dividendelor achitate. De aici rezultă faptul că Aristotel Căncescu a încasat suma de aproape 65.000 de lei din dividende, sumă pe care nu a trecut-o în declaraÅ£ia de avere. Omiterea acestor sume este însă o practică mai veche a baronului local de BraÅŸov.
În niciuna dintre declaraÅ£iile sale de avere date de-a lungul anilor, dobânzile încasate la depozitele bancare nu sunt trecute. Iar dacă Å£inem cont de cele 4,3 milioane de euro obÅ£inute din vânzarea licenÅ£elor Radio-TV, pentru care s-a ales cu un dosar la DNA , acesta zace de ÅŸase ani în faza întocmirii actelor premergătoare. Tot în declaraÅ£ia de avere, Aristotel Căncescu a omis colecÅ£iile de artă ÅŸi cele de aparatură foto-video, care depăşesc 5.000 de euro ÅŸi care, conform legii, ar fi trebuit declarate. Dar ce este de atentionat pentru cei in drept, in anul 2000 preÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean BraÅŸov ÅŸi-a construit în mijlocul BraÅŸovului o casă cu o suprafaţă de 360 de metri pătraÅ£i. Numai că terenul intravilan pe care ÅŸi-a construit casa l-a cumpărat, conform declaraÅ£iei de avere, abia în 2006… "(SURSA:ANTENA 3)
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.