Cancescu in proces cu fostii colegi

Cancescu in proces cu fostii colegi

0 65

?


Politichia brasoveana tinde sa nu se mai diferentieze absolut deloc de cea damboviteana. Razboaiele fratricide in interiorul clasei politice locale sunt tot mai dese si mai radicale.


Mai nou asistam la demararea unui?proces intre fosti colegi de partid (de ce nu de nebunii?) care au fost ani de zile in conducerea Partidului Democrat (PD) Brasov. Surprinzator este si faptul ca vom asista la un nou proces intre fosti si actuali presedinti de Consiliu Judetean, pe tema “divulgarii – desecretizarii” informatiilor de interes public.


Ultimul proces la acest nivel, intre presedinti de CJ, a fost intre Taropa (mandat de presedinte intre 1996-2000) si Cancescu (mandat de presedinte intre 2000-2004 si 2004-2007).


Actualul deputat PD Ion Gontea (mandat de presedinte intre 1992-1996) a anuntat ca intentioneaza sa il aduca in instanta pe presedintele actual al? Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, pentru tinerea sub secret a informatiilor de interes public.


Din cate spune expresedintele Gontea, cel cu tablou in sala de plen a CJ, in baza Legii accesului la informatiile publice, datele pe care le-a solicitat in 11 iunie 2007 nu i-au parvenit in termenul legal de 30 de zile.


Cei doi, Gontea Ioan si Dumitru Ioan Puchianu au facut, pe 11 iunie, o cerere prin care au solicitat sa li se puna la dispozitie Bugetele Judetului Brasov pe anii? 2005 si 2006, precum si modul in care a fost realizat bugetul din 2007, precum si care este gradul de executare al bugetului pana in acest moment.


Nu stim de ce sunt curiosi, asta pentru ca lui Gontea (de Bran) i s-a alaturat, in ale solicitarii, vecinul din Zarnesti, Dumitru Ioan Pucheanu, tot deputat PD si tot un fost consilier judetean pana in 2005.


Cei doi PD-isti or fi stiind ei ceva pentru ca amandoi considera ca o mare parte din banii CJ au fost alocati ilegal de catre Cancescu si ca nu au fost respectate criteriile din lege.


Cei doi parlamentari PD, ajunsi in Parlament pe usa numita Alianta D.A. il vor ataca doar pe dezertorul din PD, Aristotel Cancescu care, fara votul fostilor colegi democrati, (supravegheati cu multa atentie in timpul procedurii alegerii presedintelui de insusi primarul Scripcaru, in calitate de sef de partid) nu ar fi ajuns presedinte de CJ.


Asa cum spuneam, atacul se duce doar pe directia liberalului Cancescu nu si spre fotoliile celor doi vicepresedinti PD Rasaliu si Butaru, care dupa unii sunt doar de decor si pentru ca “deal-ul” s-a schimbat in urma decesului Aliantei D.A. vor fi scosi in decor.


?


Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.