Cancescu il acuza pe Danu ca actioneaza la comanda politica

Cancescu il acuza pe Danu ca actioneaza la comanda politica

0 72

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, l-a acuzat marti pe prefectul Aruelian Leonard Danu ca raspunde la unele comenzi politice venite din partea PD, partid din care a facut parte pana la numirea sa ca inalt functionar public. Acuzele lui Cancescu au survenit, dupa ce Institutia Prefectului a atacat doua hotarari ale deliberativului judetean.


CJ in contencios cu Prefectura


Institutia Prefectului a atacat saptamana in Contencios-Administrativ doua dintre hotarariele plenului Consiliului Judetean. Una dintre deciziile plenului deliberativ se refera la numirea in functia de consilier judetean a liberalului Ion Popescu -Topolg, ca inlocuitor al consilierului Elisaveta Popa, exclusa prin votul din aceeasi sedinta, la presiunea presedintelui CJ Aristotel Cancescu, iar cea de-a doua este cea adoptata la ultima sedinta de plen a CJ, din luna iunie, conform careia presedintele Consiliului Judetean este delegat sa ia decizii legate de investitiile importante, pe perioada vacantei de vara. Asta, in ciuda faptului ca legea nu acorda „vacanta de vara“ pentru Consiliul Judetean.
Htararea Consiliului Judetean pe care Institutia Prefectului o reclama ca fiind nelegala, se refera la faptul ca, in perioada de vara, plenul CJ l-a mandat pe presedintele Aristotel Cancescu sa ia unele decizii referitoare la investitii urgente. Printre deciziile care stau la mana presedintelui CJ Brasov sunt si schimbarea membrilor consiliilor de administratie de la parcurile industriale Metrom si Carfil. Prefectul a atacat in Instanta de Contencios-Administrativ hotararea, motivand ca legea nu prevede nicio perioada de vacanta pentru plenul Consiliului Judetean, care trebuie sa se reuneasca lunar, indiferent de sezon.


„Prefectul actioneaza la comanda politica! Nu este vorba despre vacanta, ci de faptul ca majoritatea consilierilor sunt in concedii, iar eu am fost mandatat sa ma ocup de treburile urgente in perioda iulie-august. Inca nu a fost schimbat nimeni si nu a fost numit nimeni in consiliile de administratie ale parcurilor industriale sau ale institutiilor aflate in subordinea CJ. Veti fi primii anunatati, daca se intampla acest lucru. De altfel, vom avea sedinta pe la mijlocul lunii august. Oricum, legea ne permite sa facem sedinte de laen odata la doua luni”, a explicat Aritotel Cancescu.


In replica, prefectul Danu a declarat: „Domnul Cancescu nu prea face diferenta dintre politica si legalitate. Respectarea legii nu tine cont de politica. In conformitate cu Legea 340, prefectul si subprefectii sint incadrati ca inalti functionari publici si au rolul de a verifica legalitatea unor decizii luate la nivelul administratiilor locale si judetene. In situatia de fata, nu vorbim de o chestiune politica, ci despre legalitate si, oricind si in orice situatie, legea trebuie sa primeze”.


Ce va urma, dat fiind scoaterea de la guvernare a PD, este lesne de ghicit – schimbare.


?


Marius Ola


?


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.