Canalul Morii din Cluj va fi reamenajat

Canalul Morii din Cluj va fi reamenajat

0 54

Dupa mai multi ani in care a fost o sursa de mirosuri „ametitoare”, Canalul Morii va fi care traverseaza orasul Cluj – Napoca, va fi decolmatat.
Intre 4 si 8 august, lucrarile vor ajunge pe strazile Constanta si Paris, in dreptul Liceului „Nicolae Balcescu”. Lucrarile se vor efectua intre orele 8 si 17 de catre societatea VASERV G. SRL, castigatoarea licitatiei contractului de curatare, intretinere si decolmatare a cursurilor de apa din municipiului Cluj-Napoca.
Canalul Morii ar putea fi transformat intr-o zona verde a orasului si valorificat in scopuri de agrement. „Canalul are mai multe aspecte istorice si traditionale, orasul fiind strabatut de el si de cele 12 mori care au fost demolate abuziv. Merita salvat atat din punct de vedere istoric, cat si pentru ca are o valoare ambientala. Oricum Clujul duce lipsa de spatii verzi , iar canalul are potential de zona verde si de agrement”, a explicat arhitectul Serban Tiganas, seful Ordinului Arhitectilor din Romania, filiala Transilvania.
Pentru refacerea canalului ar trebui stabilita o strategie. “In primul rand, ar trebui studiat potentialul de dezvoltare si amenajare cu valoare ambientala pentru public. Primaria ar trebui sa gestioneze un astfel de proiect si nu cei privati, desi exista multe studii realizate de studenti”, a mai explicat Tiganas.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.