Canalul Bistroe face noi valuri

Canalul Bistroe face noi valuri

0 233

Actiunile ucrainienilor aprinde din nou mania autoritatilor romane cu privire la vechea disputa dintre cele doua tari vecine: Canalul Bistroe.


Romania semnaleaza din nou ca Ucraina nu respecta recomandarile internationale referitoare la amenajarea canalului Bastroe. Ministerul de externe de la Bucuresti a transmis o sesizare in acest sens Comitetului de implementare a Conventiei de la Espoo – care supravegheaza indeplinirea recomandarilor internationale in domeniul protectiei mediului. In document, Romania acuza Ucraina ca nu a respectat nici una din recomandarile existente.


Este vorba despre solicitarea ca Ucraina sa nu continue lucrarile de adancire a canalului pana nu se consulta cu partea romana sau despre organizarea unor consultari publice in zonele care ar putea fi afectate de amenajarea canalului.


Recomandarile sunt parte a unui raport publicat de Natiunile Unite la mijlocul anului 2006, care afirma ca proiectul canalului navigabil realizat de Ucraina afecteaza ecosistemul Deltei Dunarii, care face parte din patrimoniul UNESCO din 1991.


?


Pozitia partii romane este sustinuta zilele acestea la Biroul Conventiei de la Espoo care se desfasoara la Geneva, urmand ca o analiza detaliata sa fie prezentata de ministerul de externe luna viitoare, cu ocazia celei de-a 11-a reuniuni a Comitetului de implementare a conventiei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.