Campus nou pentru Universitatea Transilvania

Campus nou pentru Universitatea Transilvania

0 63

Iata ca lucrurile incep sa se miste si pe la noi. Desi Brasovul a scazut in topul centrelor universitare nationale, este inca un loc important, unde studenti din toata tara vin sa-si aprofundeze studiile prin participarea la cursurile invatamantului superior.
In acest sens, Consiliul Local a a adoptat luni, intr-o sedinta ordinar, planul urbanistic zonal al vitorului campus universitar al Universitati « Transilvania ».
Locatia aleasa pentru demararea acestui proiect inca incepand cu acest an este zona Institutului de Cercetare si Producere a Cartofului si Sfeclei de Zahar din Ghimbav.
Pe langa achizitionarea unei zone destul de largi, de aproximativ 30 de ha, disponibila si in cazul extinderii suprafetei rezervate campusului, se doreste si crearea unui parc dendrologic.
Astfel, se pare ca vor fi construite 11 cladiri, pentru laboratoare, 18 cladiri pentru zona resurselor umane, o zona de formare compusa din amfiteatre, sali de cursuri.
La toate acestea, vor fi adaugate si spatii pentru internet-cafe sau de recreere, o zona administrativa, o baza sportiva, precum si cladiri pentru cazarea studentilor si a cadrelor universitare.
Pentru ca un proiect de o asemenea amploare necesita o finantare serioas, conducerea institutiei de invatamant spera ca va primi o suma de bani considerabila, de 25 de milioane de euro, prin finantari nerambursabile din partea Uniunii Europene.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.