Campanie STS pentru numarul de urgenta 112

Campanie STS pentru numarul de urgenta 112

0 51

In urgente, secundele fac diferenta intre viata si moarte. Asta vor afla turistii din zona Brasovului in perioada urmatoare de la reprezentantii Serviciului de Telecomunicatii Speciale. Campania despre utilitatea si modul corect de folosire a numarului de urgenta 112 isi propune sa scada numarul apelurilor false. La Brasov, trei sferturi din apelurile facute anul acesta la 112 au fost false.
Campania de informare derulata la nivel national inca din anul 2008 a ajuns si in centru tarii pe partii si in zonele turistice ale Brasovului. Reprezentantii Serviciul de Telecomunicatii Speciale vor posta afise si vor imparti stickere de informare referitoare de numarul de urgenta 112 in hoteluri, cabane, adaposturi, telecabine si in alte zone montane. Potrivit statisticii, numarul apelurilor false la 112 pe Brasov este mai mare decat media nationala care este de 68 % la nivelul lunii noiembrie.
La nivel national din 2008 pana acum rezultatele campaniei de informare se fac deja simtite.
Printre institutiile care se afla in colaborare cu serviciul 112 se numara si Dispeceratul National Salvamont de la Brasov care functioneaza si la numarul zero salvamont si care in 2011 a fost apelat de 5194 de ori.
In perioada campaniei se vor organiza si intalniri cu elevii aflati in taberele montane.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.