Campania – prima spaga!

Campania – prima spaga!

0 174

Transparency International Romania si Fundatia Concept au lansat o noua campanie de informare si constientizare a tinerilor din mediul universitar cu privire la fenomenul micii coruptii.


Campania „Nu lua prima spaga!” se va derula in perioada octombrie-decembrie 2007 si se adreseaza tinerilor intre 18 si 30 de ani care nu au fost confruntati cu mita, dar se pot angaja intr-o institutie in care coruptia mica sa fie ceva obisnuit.


Dintre aceste domenii predispuse micii coruptii amintim din ultimul barometru global al coruptiei, sanatatea, politia, justitia si administratia. Directorul executiv al Transparency International Romania, Victor Alistar, a subliniat ca dupa ce ai luat prima spaga este mult mai greu sa o refuzi pe a doua.


Campania se doreste una simpla, principala componenta fiind site-ul www.primaspaga.ro unde tinerii pot accesa informatii despre fenomenul micii coruptii,


Bugetul proiectului este de 140 de mii de euro, fiind finantat de UE prin programul PHARE-Societatea Civila 2004.


Victor Alistar arata ca fenomenul coruptia mica este mult mai grav decat coruptia mare. Aceasta pentru ca altereaza comportamente, altereaza respectul de sine, nivelul de trai, pentru ca spagie ?le dam din veniturile pe care le colectam lunar; pe de alta parte, altereaza cariere pentru cei care intra in zona serviciilor publice sau in zona administratiei publice.


Ca noutate invitatia de a participa activ la forumul de discutii.


?


Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.