Campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice

Campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice

0 104

Peste 100 de primarii din tara participa la campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie, initiate de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile. Astfel, sambata, 3 noiembrie, toate orasele tarii cu o populatie mai mare de 20.000 de locuitori vor intra in programul de colectare selectiva a deseurilor. La nivel national, au fost infiintate 217 centre de colectare, din care 182 sunt deja functionale. In judetul Brasov, au fost infiintate trei centre, doua in municipiul Brasov si unul in Codlea, toate trei fiind functionale.


?


„Scoate in strada echipamentele electrice vechi!”


Acesta este indemnul campaniei de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie. Ziua de sambata, 3 noiembrie, va fi prima zi in care cetatenii pot renunta la aparatura electrica si electronicele nefunctionale, invechite si poluante, scotandu-le in fata casei, de unde vor fi ridicate de firmele de salubrizare. In cadrul programului, prima zi de simbata din fiecare luna va fi oficial stabilita pentru aceasta activitate.


Cu aceasta ocazie, a fost lansat un site special dedicat campaniei de colectare a echipamentelor electrice si electronice. Site-ul cuprinde informatii utile, scenariul zilei de 3 noiembrie 2007, ghidul primariilor, precum si lista oraselor participante la aceasta campanie.


De asemenea, pagina web permite celor care doresc sa transmita observatii si propuneri cu privire la campania din 3 noiembrie 2007 sau opinia lor in legatura cu initiativa Ministerului Mediului.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.