Caminul de batrani din Noua incinge atmosfera plenului CL

Caminul de batrani din Noua incinge atmosfera plenului CL

0 173

Doua proiecte de hotarare referitoare la Caminul de batrani din Noua au fost singurele din cele 82 de proiecte de pe ordinea de zi a plenului CL care au dat nastere unor controverse in cadrul sedintei.


In primul rand, Regulamentul de organizare si functionare a Caminului a determinat o iesire a consilierului PSD Minerva Gurgu, nemultumita de faptul ca, medic geriatru fiind, nu a fost consultata la intocmirea Regulamentului. La critica acesteia, primarul George Scripcaru a intervenit prompt reprosandu-i consilierului ca nu a comentat nimic in cadrul comisiei in care s-a dezbatut regulamentul. „Eu voi fi cel mai mare sustinator al dumneavostra, daca veti avea propuneri concrete”, a imblanzit-o primarul pe Gurgu.


Supus la vot, proiectul a trecut cu majoritate de voturi, singura abtinere venind din partea consilierului PSD.


In al doilea rand, tot un proiect referitor la Caminul din Noua, cel care stabileste costul mediu lunar perceput pentru intretinerea unei persoane internate la Camin la 630 lei/persoana/luna, a determinat o noua interventie a Minervei Gurgu. Consilierul si-a aratat nemultumirea fata de suma mare ceruta unor persoane care au pensii mult mai mici comparativ cu costul intretinerii. Explicatia reprezentantilor muncipalitatii a venit si de aceasta data. Consilierului i s-a adus aminte ca legislatia in vigoare prevede ca persoana internata sa suporte 60% din pensie, indiferent care ar fi suma, restul fiind alocat de la bugetul local. Astfel, doamna Gurgu a aflat ca, pentru acest lucru, in bugetul pe acest an a fost cuprinsa suma de 30 de miliarde de lei.


In final, proiectul a fost votat in unanimitate.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.