Camerele parlamentare si-au aranjat bugetul pe 2009

Camerele parlamentare si-au aranjat bugetul pe 2009

0 145

Ieri, cele doua camere ale Parlamentului Romaniei si-au votat bugetele pe anul 2009, buget ce trebuia sa fie „mai de austeritate”
Daca in Senat treburile au mers binisor si fara incidente, la Camera Deputatilor liberalii din Opozitie si-au aratat putintel cutitele, ei fiind nemultumiti de modul in care s-au desfasurat lucrarile pe aceasta tema.
Liberalii au acuzat majoritatea pedelisto-pesedista ca nu i-a lasat sa-si spuna si ei oful ca sa se stie cam ce si cum gandesc despre aceasta Inalta Incapere si bugetul ei.Suparati, ei au parasit sala, nevotand si amenintand ca vor contesta rezultatul.
Un incident oarecum comic a avut loc atunci cand un deputat pedelist – nu conteaza numele lui – a vrut sa-si arate istetimea in ale tehnicii. El i-a invitat pe cei din spatele salii, carora nu le functiona aparatura de vot electronic, sa se aseze in primele randuri, fara sa tina cont de faptul ca functionarea respectivei aparaturi cazuse in toata sala.
Personal nu cred in vreun succes al demersului liberalilor, asa incat bugetul Camerei Deputatilor va ramane la circa 300 milioane lei, cu 22% mai mult decat anul trecut.
Ca dovada a aderarii la programul de economisire a resurselor banesti, deputatii au renuntat la proiectarea si executarea unui hotel numai al lor – e usor sa renunti la pielea ursului din padure – si la o serie de maruntisuri: creioane si gume de folosit la dezlegarea de cuvinte incrucisate, la ceva hartie igienica, hatarand sa nu o mai fure pe cea existenta, la vreo doua femei de serviciu si la cateva sonerii de pe holurile Camerei, plus inca oarece asemenea. Sunt totusi parlamentari si nu puteau sa fie chiar asa de tampiti incat sa renunte la fonduri de deplasari, la masini si la alte asemenea.
La Senat in schimb, apa bugetului a curs mai lina. Nu s-au semnalat incidente, care, de altfel, nici nu au fost cautate cu lumanarea,astfel ca s-au aprobat cele circa 120 milioane pe 2009, cu vreo 6% mai putin fata de anul trecut. Bineinteles ca si la Senat s-a renuntat sau nu la aceleasi lucruri pe care le-am descris mai sus, la Camera.
In context, se pare ca senatorii si-au cumparat curele noi la nadragi, ca sa arate intregii natiuni cum o strang ei in actualele imprejurari de criza.
Restul e frunza-n vant!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.