Camatarii cu cravata

Camatarii cu cravata

0 77

Parlamentul si Executivul sunt intr-o competitie acerba. Situatie minunata in sanul unei democratii dedicate cetateanului, in care se presupune ca diversele ei segmente se preocupa de bunastarea lui. Situatie nasoala in democratia noastra originala. Pentru ca cele doua entitati au mai putin de doua luni la dispozitie pentru a da masura intreaga a populismului de care sunt in stare. Daca Guvernul inca isi mai disputa cu PSD-ul initiativa majorarii pensiilor, cele doua Camere ale Parlamentului s-au simtit brusc nemobilate cu fapte bune. Drept pentru care, mai dihai ca-ntr-o cantare hip-hop, toti parlamentarii au ridicat manutele in aer si au votat fara sa respire majorari ale salariilor pentru profesorii de toate gradele.
Curat pomana electorala, deghizata in interes pentru soarta invatamantului, tinut ani in sir pe buget de austeritate. Dar bila ce se-nvarte in ruleta electorala ameninta sa se opreasca in casuta Guvernului, iar parlamentarii de toate culorile politice au pariat poturi grase pe uninominalul din anul acesta. Asa ca au ridicat miza si-au mai invartit o data roata, sperand sa vada capricioasa bila poposind in dreptul dascalilor, noua marota la cazinoul politic.
Chiar si fara camerele de supraveghere din localul Parlamentului, s-a vazut cu ochiul liber de ce-au fost alesii asa de generosi. In darnicia generala, filotimii parlamentari au profitat de un moment de neatentie si s-au trecut si pe ei pe lista beneficiarilor, votandu-si o marire discreta de pensie.
Gest de camatari cu cravata, care si-au luat partea lor din darul facut profesorilor. Nu se stie ce se va intampla cu salariile medicilor si functionarilor, intrati la randu-le in febra revendicarii. Dar se poate calcula usor la cat va ajunge pensia de parlamentari la finalul mandatului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.