Cam scurta, domnule Presedinte!

Cam scurta, domnule Presedinte!

0 231

Cand Elena Udrea si-a amintit subit de biletul lui Tariceanu, Traian Basescu si-a amintit si el imediat ca “parca, parca exista ceva”. “Atentie, n-am spus ca biletul nu exista”!??Episodul se petrecea la doi ani de la consumarea faptei incriminatorii a premierului si


presedintele dadea semne ca are ceva memorie, daca dupa atata timp, parca, parca…


Dar ne-am facut iluzii degeaba. Presedintele are memorie cam cat o baba, care nu-si mai aminteste ca acum doua luni vecina i-a cerut un pahar de orez pentru pilaf.


Numai ca spre deosebire de babusca, presedintele nostru a uitat ca ministrul de externe i-a adus la cunostinta un caz in care doi cetateni romani sunt acuzati de spionaj si tinuti intr-un centru de detentie in Irak, alaturi de teroristi, sau asazisi teroristi.


Cand jurnalistii l-au intrebat miercuri de cei doi, presedintele “nu stia nimic”. Joi si-a amintit ca stia din 13 noiembrie. Ce sa intelegem, ca de doua luni si jumatate e cu memoria in stand-by, sau ca stirea i-a provocat un soc atat de puternic incat a uitat-o imediat, dupa care, prin recrearea contextului si-a amintit-o, ca in romanul “Corsarul”?


Ar mai fi si o alta posibilitate: ministrul de externe ii da zeci de telefoane in care e? vorba despre cetateni romani inchisi de americani pentru spionaj, incat chiar e imposibil sa tii minte ca ti s-a spus ca x si y sunt retinuti. Nu e cazul.


Daca cei doi sunt spioni ar trebui, ca sef al statului, sa stie ca americanii i-au prins. Daca nu sunt spioni, stirea ar fi trebuit sa-i ramana presedintelui zgariata pe circumvolutiuni: doi prapaditi, carora li s-a spus ca nu-i voie sa faca poze, marseaza pe ideea ca “lasa, ba, ce-are?” si fac poze, pentru ca apoi sa se trezeasca acuzati de ce-i mai rau.


Lumea se astepta ca Basescu sa se mai opreasca din oaresce treburi ce i le face licuriciului cel mare si sa ia atitudine. Dar el s-a purtat de parca i s-ar fi adus la cunostinta unui cioban ca s-a lansat colectia Armani de toamna-iarna 2008-2009! I se falfaie! Scuzati expresia, dar mascheaza asta iesind in fata natiunii si spunand inocent “am uitat, eram concentrat la discurs”, mizand pe faptul ca presupusa lui sinceritate si proverbiala lui spontaneitate ne va solidariza cu el pana in panzele albe. Adevarul e ca ne-a cam trecut. Putini se mai?induioseaza, putina lume mai lacrimeaza?pe la colturi compatimindu-l pe Basescu: “ce scurta o are!”, evident – memoria!


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.