Calvarul de pe pe DN 1

Calvarul de pe pe DN 1

0 162

Bataia de joc la adresa romanilor numita DN 1 va fi in curand picatura care va umple paharul nemultumirilor cetatenilor la adresa acestei Clase Politice. De la bataia de joc numita „Aici sunt banii dumneavoastra!” si pana la jaful fara limita al banului public acoperit de negreala asfaltului, romanii au fost supusi celui mai negru macel de la cel de al doilea razboi mondial pana in prezent. Asa cum pierderile economice din ultimii 20 de ani sunt mai mari decat cele din razboi asa si pierderile de vieti omenesti, tot in acest interval de timp, sunt cele mai mari din timp de pace.
A fost suficient ca vineri de dimineata sa fie inchis mai multe ore DN 1A (traficul a fost reluat incepand cu ora 14:30), ca drumul care leaga Capitala de Ardeal sa se transforme in cel mai mare blocaj rutier in conditii meteo normale.
„…Astfel traficul rutier se desfasura cu dificultate, vineri seara, pe ambele sensuri ale Drumului National 1, in zona statiunilor Sinaia si Busteni formandu-se coloane de masini care se intindeau pe o distanta de pana la patru kilometri, anunta Mediafax.
Potrivit datelor furnizate de politistii de la Dispeceratul de Monitorizare a Traficului Rutier de la Sinaia, DN 1 era aglomerat, pe Valea Prahovei, atat pe sensul de urcare, cat si pe cel de coborare dinspre munte. In zona statiunilor Sinaia si Busteni, soferii sunt nevoiti sa circule in coloana, cu o viteza medie de pana la 30 kilometri pe ora…”
Conform sursei citate, pe sensul de mers Bucuresti – Brasov coloanele de masini se formau incepand de la iesirea din Sinaia catre Busteni si se intind pe o distanta de aproximativ trei-patru kilometri, iar pe celalalt sens de mers sunt coloane de masini pe mai bine de un kilometru.

Guvernanti – deblocati accesul in Ardeal!
Cotidianul www.infobrasov.net a atras atentia in mai multe randuri asupra blocajului generalizat la care vom asista in momentul in care se vor incepe lucrarile la Autostrada Bucuresti-Brasov. Practic DN 1, intre localitatile Comarnic si Predeal, se va transforma intr-un industrial, odata cu inceperea lucrarilor la autostrada. Indiferenta celor care s-au perindat la conducerea Ministerului Transporturilor in ultimii cinci este de nedescris. Suntem informati ca toti ministri care s-au perindat pe la conducera ministerului cunosc consecintele precum si posibilitatea ca blocajul rutier sa fie evitat. Solutia evitarii acestui dezastru rutier este definitivarea unui drum judetean ce leaga Brasovul de Prahova pe Valea Doftanei. Practic drumul este delimitat de localitatile Sacele (Bradet) si Campina. A se vedea poza atasata. O parte din acest drum a fost inceput (s-a facut pana la un anumit nivel) inainte de 1989.
Dar de atunci si pana acum nu s-a mai facut nimic, inafara unor demersuri la nivelul Consiliului Judetean Brasov si Prahova in doua etape, dupa anul 2000. Costurile pentru realizarea acestui drum nici macar nu sunt prea mari. Cred ca s-ar acoperi din costul carburantilor consumati de automobilele blocate in trafic pe DN1 de-a lungul unui an. Timpul de realizare pentru constructorii de azi, ar fi maxim patru luni. Intrebarea fireasca care se pune, atat timp cat ministrii Orban, Berceanu cunosc acesta varianta, este de ce nu se face nimic ? Una din explicatii ar fi ca Berceanu si-a tras avion (are brevet de pilot din timpul Guvernarii Tariceanu 1 adica din anul 2006) si nu mai sta la coada pe Posada indiferent de cate girofaruri avea la indemana. Tot Berceanu a explicat ca nu mai e nevoie de Aeroport la Brasov-Ghimbav pentru ca vom avea autostrada si tot el a sters singura cale rutiera care scoate tot traficul greu din oras, Ocolitoarea mare a Brasovului, cu finantare asigurata/semnata cu Banca Mondiala. Cand si cu ce costuri materiale si umane numai Dumnezeu stie…

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.