Calomnii si acuze false printre exponatele Cetatii Rasnov

Calomnii si acuze false printre exponatele Cetatii Rasnov

0 138

Primarul Rasnovului risca un proces pentru calomnie. In urma cu mai bine de doua luni, fostii administratori ai Cetatii Rasnovului, Jane Drera si Carl Aldred, erau surprinsi de politia comunitara si de cea locala in timp ce incarcau intr-un vehicul piese de mobilier pe care le scosesera pe furis din fortareata. La vremea aceea, edilul rasnovean Adrian Vestea ii acuza pe cei doi ca incercasera sa sustraga bunuri apartinand patrimoniului cultural national, desi cuplul irlandezo-italian sustinea sus si tare ca era vorba de obiecte personale. Pentru lamurirea situatiei, Ministerul Culturii a fost solicitat sa trimita la fata locului experti care sa se pronunte asupra apartenentei bunurilor in discutie.
Cuplul Aldred-Drera a primit, in urma cu cateva zile, un raspuns din partea ministerului, care ii informa ca bunurile expertizate nu apartin patrimoniului cultural national. Jane Drera sustine ca acuzele primarului Vestea i-au produs un grav prejudiciu de imagine si intentioneaza sa-i intenteze acestuia proces pentru acuzatii false si calomnie.
Piesele de mobilier nu sunt, insa, singurele obiecte din Cetatea Taraneasca cu apartenenta litigioasa. Muzeograful Nicolae Pepene pretinde ca a descoperit in salile fortaretei obiecte despre care crede ca le-a vazut anterior in incinta altor muzee. Pepene asteapta pronuntarea expertilor ministerului si in cazul acestor din urma artefacte.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.