Cainii si pisicile din administratia locala

Cainii si pisicile din administratia locala

0 63

Daca ati crezut ca administratia locala este dezbinata doar pe criterii politice, v-ati inselat amarnic. Pe functionarii locali, in afara colaborarii pe care trebuie s-o presteze la locul de munca, ii desparte o alta pasiune ucigatoare.


Fotbalul este una dintre ele. Furia microbista ii aliniaza frumos de-o parte si de alta a unei linii de demarcatie ce n-are nimic de-a face cu apartenenta politica. Cele doua tabere mari in care se imparte administratia nu tin de doctrine si ideologii, ci seamana leit cu galeriile venite sa se infrunte pe un gazon de fotbal. Birourile sunt ocupate de doua feluri de slujbasi – stelistii si dinamovistii.


Ieri, incepand cu primele ore de program, cladirile administratei au rasunat de miorlaituri, mai ceva ca locuinta unei batatii senile ce si-a umplut apartamentul cu pisici. Stelistii au vrut cu tot dinadinsul sa comunice dinamovistilor ceea ce Gigi Becali ii transmitea lui Cristi Borcea, maharul de la Dinamo, imediat dupa meciul pierdut de cainii rosii in fata celor de la Lazio. Patronul Stelei a recunoscut ca l-a sunat pe Borcea de pe un numar ascuns ca sa-i latre la telefon: Miauuuu, miauuuu!


Desii fanii impatimiti ai celor doua echipe bucurestene, cu cartea de munca in administratia brasoveana, ar putea umple un sector consistent dintr-o tribuna de stadion, doua sunt cele mai interesante figuri de sustinatori locali. Una este Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al Politei Brasov. Desi ar fi trebuit sa fi dinamovist prin fisa postului, Naghi isi permite sa fie un stelist infocat chiar in cusca cainilor politisti. Cu aceeasi nonsalanta cu care poarta cercel in ureche la conferintele de presa.


De partea cealalta a taberei suporterilor se afla Sorin Toarcea, purtatorul de vorbe al Primariei. In cazul lui Toarcea, contradictia nu vine, ca la Naghi, dintr-un aparent conflict de interese la nivel emotional cu slujba pe care o presteaza. Ci din discrepanta haioasa dintre constitutia firava si ascutita a lui Sorin si trupurile musculoase ale barbatilor spartani care i-au inspirat pe dinamovisti. Si care isi expuns anatomia lucrata intr-un poster agatat pe unul din peretii biroului lui Toarcea.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.