Caii de la Homorod

Caii de la Homorod

0 145

Despre armasarii de prasila, de rasa lipitana, lasati de izbeliste in ferma de la Homorod, precum si despre conditiile precare de hrana si trai ale acestora am mai scris in cotidianul nostru. Nu am pretentia ca acele randuri sa fi fost citite de catre factorii de raspundere brasoveni si sa-i fi atins la coarda sensibila.
Dar iata ca sa aratat cineva interesat de soarta cabalinelor si isi da silinta sa intervina in favoarea acestor patrupede.
Despre aceasta interventie ne vorbeste directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA). Dorin Enache declara ca acesti cai se afla „intr-o stare de intretinere mediocra si submediocra din cauzalipsei furajelor si a conditiilor de cazare si igiena prevazute de normele sanitar-veterinare privind bunastarea animalelor. S-a incercat in mod repetat, atat in scris, cat si telefonic, contactarea reprezentantului legal al societatii, fara a primi vreun rezultat, iar medicul Teodor Mihai Buse isi declina orice responsabilitate privind administrarea fermei, cu toate ca semneaza innumele societatii. DSVSA a instiintat autoritatile locale pentru a gasi o modalitate practica de rezolvare a situatiei efectivului de cabaline in regim de urgenta. Am solicitat sponsorizari privind asigurarea unui nivel de hranire adecvat in urmatoarele 30 de zile.”
Si dupa aia? De ce nu se adreseaza bunului samaritean Scripcaru, poate acesta va transfera ceva portocale din panotaj in ieslea cailor de la Homorod. Sau pedelistii nu calaresc decat populatia de rand a Brasovului, de pe care are ce piei jupui?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.