Cafea cu lapte si… soda caustica!

Cafea cu lapte si… soda caustica!

0 400

Pentru ca suntem in secolul vitezei, nu mai avem timp de pierdut vremea cu tot felul de nimicuri, cum ar fi cafeaua la ibric, motiv pentru care alegem sa o cumparam gata preparata direct din rafturile magazinelor.
Inainte de a alege unul dintre zecile de sortimente de cafea cu lapte, 3 in 1, capuccino, mocaccino si altele asemenea, nu va lasati amagiti de ambalajul atragator, ci cititi cu atentie eticheta care explica substantele ce intra in compozitia amestecului cu pricina.
Produsul “Zuzu Espresso” contine, pe langa lapte si cafea, aditivi alimentari care pot afecta buna functionare a organismului.
Si cum acest lucru nu ar fi de ajuns, acest produs se gaseste, in majoritatea magazinelor, la raionul de lactate, la indemana tturor, ducand in eroare publicul consumator. Prin aceasta asezare este usor accesibil chiar si copiilor, care, vazandu-l langa iaurturi, isi pot imagina ca il pot consuma fara probleme. Numai ca simpla prezenta a cafelei face ca produsul sa fie total nerecomandat copiilor.
Pe langa toti fosfatii extrem de nocivi pentru organism care intra in compozitia acestei bombe chimice, se mai adauga si un ingredient de-a dreptul letal: E524, hidroxid de sodiu sau soda caustica. Acesta nu este recomandat a fi consumat frecvent, fiind chiar interzis in unele tari, dupa cum arata profesorul doctor Gheorghe Mencincopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, citat de cotidianul Jurnalul National.
De asemenea, acest produs este orice altceva numai lapte nu, continand un alt ingredient care-l scoate din aceasta categorie a alimentelor: E339, fosfat de sodiu, care este incriminat in dezechilibrarea balantei calciu/fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase, ne avertizeaza profesorul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.