CADEREA COMUNISMULUI, O MARE CACEALMA KGB-ista!!

CADEREA COMUNISMULUI, O MARE CACEALMA KGB-ista!!

0 137
CADEREA COMUNISMULUI,O MARE CACEALMA KGB-ista!! -un documentar exact si neutru,reconstituit cu obiectivitate- Cunoscutul dizident sovietic, Vladimir Bukovskiuna dintre sursele cele mai bine informate, in ultimii douazeci de ani, din Estul Europei – dezvaluia urmatoarele, inca din 1990: "Niciodata rolul KGB-ului in interiorul tarii [U.R.S.S. – n.n.] si in strainatate nu a fost atat de important. Serviciile secrete sovietice sunt cele care au vegheat la rasturnarea lui Ceausescu in Romania, care au lansat “revolutia de catifea” in Cehoslovacia, care au luat masuri pentru rasturnarea lui Erich Honecker in Germania Rasariteana, producand indeosebi circumstantele favorabile distrugerii zidului Berlinului" ("L'Empire du moindre mal'', Libre Journal, Paris, nr. 1, sept-oct, 1990, p.30).

Strategia urmarita de U.R.S.S. fusese pusa la punct, inca din 1984, de Andropov, primul secretar general al PCUS dupa moartea lui Brejnev, fost sef al KGB si urmarea un scop strategic vital de salvare a Rusiei Mari. Acest scop strategic a fost definit de contele Alexandre De Maranches (fostul sef al SDECE-ului francez), care l-a citat pe unul dintre apropiatii lui Gorbaciov, anume Gheorghi Arbatov, cel care a afirmat: "U.R.S.S. va genera pentru voi cel mai mare rau cu putinta: ea va va lipsi… teoretic de dusmanul si adversarul vostru!" (Le Figaro, Paris, 10 ianuarie 1990). Mai limpede a expus aceasta strategie sovietica, initiata de Andropov si transpusa in practica de Gorbaciov, Jean-Francois Deniau, membru al Consiliului Europei, care a precizat ca "Uniunea Sovietica isi propusese drept scop acela de a pleca, pentru a ramane" (vezi art. "Les marches lointaines de l 'Empire: partir pour rester", in Jean Marie Benoist "Apres Gorbatchev", Paris, 1990, p.137 si urmatoarele).

Si mai explicit asupra scopului strategic urmarit prin unealta Gorbaciov, a fost schimbarea la fata din 1989, ulterior prin puciul esuat,ce a favorizat venirea lui Eltzin (august 1991) Adevarul a fost dezvaluit de catre Lev Nevrozov, cand a scris "In partida sa de sah pentru dominatia mondiala, Varfurile KGG din Kremlin si-a sacrificat stapanirea asupra Europei de Est, a efectuat un schimb de piese, pentru a-si asigura o mai buna penetrare a economiei si tehnologiei Europei Occidentale,fara de care ar fi sucombat! ("The Kremlin and the Western Politico-Cultural Establishment", Midstream, 1990, p.1)".
Insusi Erich Honecker, liderul comunist est-german, a confirmat ca a existat o strategie pe termen lung a KGB-ului si a evocat o scurta declaratie a lui Sevardnadze la i intalnire pe tarmul Marii Negre in toamna lui 1984, adica inca in timpul lui Cernenko, "in cursul careia s-a cazut de acord asupra faptului ca totul trebuia sa se schimbe, in Uniunea Sovietica si in alte parti" Erich Honecker, interviu acordat televiziunii germane DSF, la 10 octombrie 1990, orele 20,15). Acelasi Honecker dezvaluia, la 21 noiembrie 1990, politica "Casei comune si europene" a lui Gorbaciov si adevaratele sale resorturi, intr-un alt interviu: "Destituirea mea ca sef al partidului si al statului este rezultatul unei manevre de anvergura, ai carei instigatori continua sa ramana in umbra. Cei care astazi se lauda cu aceasta actiune nu sunt altceva decat plevusca. Ne aflam in prezenta unor schimbari extrem de importante, care nu au aparut de la o zi la alta, ci au fost planificate de multa vreme, la scara europeana si chiar mondiala. (…) Reunificarea Germaniei,ca principal obiectiv, trebuia sa fie considerata ca o contributie la construirea Casei europene si, data fiind situata actuala, lucrul acesta nu putea fi atins decat printr-o transformare a sistemului politic din RDG". Erich Honecker, interviu acordat ziarului "Berliner Wochenpost", 21 noiembrie 1990). Este, probabil, una dintre cele mai importante dezvaluiri asupra culiselor geostrategice ale rasturnarii comunismului in intreaga Europa de Est, facuta de stapanul STASI. De remarcat este faptul ca Honecker vorbeste de schimbari planificate de multa vreme, nu numai la scara europeana, ci si mondiala. Evenimentele ulterioare lui '90 au confirmat aceasta directie: eliminarea lui Mobutu, Suharto etc. pledeaza pentru un proces continuu la scara internationala. Un lucru este insa cert: tratativele Gorbaciov-Kohl, privind conditiile reunificarii Germaniei, s-au materializat prin pactul Kohl-Gorbaciov, de la Geneva, din septembrie 1990, care a stabilit, intre altele, noile sfere de influenta, din Europa de Est si Balcanica. Razboiul din Iugoslavia, declansat in 1991, este un exemplu notoriu in acest sens… Gorbaciov se credea in Europa, Marele Maestru al combinatiilor", cand de fapt, "cartile Lumii" atunci, le-a facut Helmuth Kohl, cel mai important cancelar al Germaniei, de la Bismarck incoace!

Adevarat, Gyula Horn, ministrul de externe al Ungariei comuniste – vechi membru al serviciului secret maghiar AVO (vezi declaratia contelui Stephen Bethlen, membru al Parlamentului ungar si documentele transmise de televiziunea ungara in mai l994) – a deschis ,practic, granita pentru miile de refuigiati est-germani aflati la frontiera cu Austria. In schimb, Zidul Berllnului a cazut, in urma unui asa-zis accident… In realitate, inca de la mijiocul anilor '80, KGB-ul a creat la Berlin o "ancora" (rezistentza!) ultasecreta, codificata Luci (Fulgerul), care actiona independent de sediul est-german al KGB-ului, de la Kalhorst, si care nu avea nici cel mai mic contact cu STASI. Existenta acestei unitati ultrasecrete nu era cunoscuta decat strict de membrii Diviziei a 4-a a KGB-ului si de cativa din membrii statului sau major de la Moscova, in primul rand de generalul Anatoli Novikov. Sarcina grupului Luci: destructurarea peisajului politic est-german, conform strategiei Kremlinului, in pregatirea reunificarii (vezi Raif Georg Reuth, Andrea Bonte "Das Komplott", Munchen, 1993, p.210 si urmatoarele). Printre altele, grupul Luci organiza… manifestatii de strada – unele insumand cate 100.000 de oameni! – cu caracter anticomunist si chiar… antisovietic , pentru a elimina din viata politica lideri interimari, ca Hans Modrow.
Demolarea Zidului Berlinului a fost doar una din sarcinile grupului Luci, in modelarea peisajului est-german, in vederea reunificarii negociate de Kohl cu Gorbaciov…ce se autoaprecia un nou Petru cel Mare,megalomanie cultivata si manipulata abil de psihologii de clasa din CIA!

Cele mai importante si verosimile declaratii privind rolul KGB-ului in evenimentele din 1989 raman, probabil, cele ale presedintelui ceh Vaclav Havel. Dizident binecunoscut de peste trei decenii, Havel este unul dintre oamenii care – asemenea lui Lech Walesa – au facut istorie in Europa de Est. Fiecare separat, dar tot cu ajutorul serviciilor secrete ! Remarcabil este faptul ca, dupa ce a devenit presedinte al tarii sale, Havel nu a rescris istoria, dupa modelele binecunoscute, ci a continuat sa marturiseasca adevarul, indiferent care ar fi fost acesta. Astfel, Presedintele Havel a dezvaluit ca ''Revolutia de catifea" de la Praga, din 17 noiembrie 1989, a fost declansata de KGB. Havel a definit aceasta operatiune drept "un complot dirijat pentru abolirea regimului comunist", condus de brejnevistul Gustav Husak. Complotistii, potrivit lui Havel, s-au folosit de protestele studentilor pentru a ridica noul regim in sa, si pentru a realiza "reforma de tip gorbaciovist",fardata insa de CIA…. Tot Havel a mai dezvaluit ca, initial, s-a dorit aducerea la putere a unui membru al cabinetului Dubcek (din 1968), aflat in exil la Viena, dar acesta a declinat oferta. Marturisirea lui Havel de la BBC (vezi filmul documentar "Czechmate", (BBC) a fost apoi reluata, in rezumat, si in "Die Welt", fiind sustinuta astazi si prin alte dovezi.

Astfel, generalul Viktor Grusko, adjunctul lui Vladimir Kriucikov (presedintele KGB-ului), a sosit in ajun, personal, la Praga, impreuna cu un grup de visautniki,adica ofiteri spetznaz (operatiuni speciale), care actioneaza de regula in civil. Generalul Grusko si gen. Teslenko (insarcinatul la Praga al KGB- ului!) au condus, impreuna cu colegul lor, cehul Alois Lorenc (Seful STB, Securitatea cehoslovaca), intreaga desfasurare a Revolutiei de catifea… dintr-un apartament conspirativ din Praga.
De remarcat ca Lorenc vizitase anterior Moscova, unde fusese instruit asupra viitoarelor evenimente ! Practic, evenimentele de la Praga au fost starnite de locotenentul STB Ruzicka, cel care a transformat, cu ajutorul sovieticilor manifestatia de comemorare a unei victime a militienilor praghezi , intr-una de protest. Ofiterii spetznaz, care de la aeroportul "Ruzine" se imprastiasera in toata Praga, conform planului, l-au tinut permanent la curent pe gen. Grusko, seful lor, cu mersul revolutiei cehe. Un aspect interesant, semnalat de corespondentii straini: militienii praghezi, care s-au manifestat initial extrem de violent fata de manifestanti, au disparut apoi pur si simplu, lasand bulevardele in mana manifestantilor. Pentru multi corespondenti straini, violenta initiala neobisnuita a militiei pragheze a avut un caracter provocator, deliberat. In noaptea de 17 noiembrie 1989, gen. Grusko si echipa sa spetznaz au parasit subit Praga, la fel de discret precum aparusera.
 
Revolutia de catifea izbandise. In ceea ce priveste Romania, ne multumim deocamdata sa-l citam pe Igor Toporovski, unul dintre colaboratorii lui Gorbaciov, care a explicat: "Ion Iliescu avea in vremea aceea legaturi cu Moscova si era desemnat, cu acordul presedintelui Frantei, Mitterrand si al ambasadorului american, "drept candidatul cel mai potrivit pentru a-l inlocui pe Ceausescu"; Toporovski adauga: "Pentru a incepe operatiunea propriu-zisa, noi am ales momentul cand Ceausescu se afla la Teheran, deoarece, altminteri, actiunea ar fi prezentat dificultati,dar amestecul precipitat al Budapestei si Belgradului au incurcat lucrurile". Despre prezenta la Timisoara, apoi la Bucuresti, a turistilor sovietici n-are rost sa mai amintim. Acestia au actionat mana in mana cu ofiterii Securitatii Romane de profil de la unitatea 404, ca maiorul Ghergulescu ori simpaticul Trutulescu.
Practic, rasturnarea lui Ceausescu s-a produs in cateva ore, in dimineata de 22 decembrie '89, cand dictatorul a fost parasit, in mod subit, de toti colaboratorii,atat pe linie de partid cat si de stat. A fost "izolat" practic, din sediul C.C.-ului, si "expediat'' cu elicopterul spre Snagov, iar apoi parasit si de escorta personala ,in mijlocul campului ,langa Targoviste . S-a mizat sa fie "linsat" de populatie,dupa ce la tv.si radio se tot anunta ca …"a fost vazut pe un drum spre Targoviste !''. Asa a si fost depistat,de altfel…
 
(va urma)
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.