Bye, bye, UDMR!

Bye, bye, UDMR!

0 517

Vorba lui Erdogan către partenerul său de finală electorală!
UDMR a ieșit de la guvernare așadar! O veste bună, îndelung așteptată!
UDMR nu avea ce căuta la Palatul Victoria! Nici în Parlamentul României!
UDMR nu trebuia să existe!
Au avut grijă de UDMR mai întâi Ion Iliescu și gașca sa de emanați ai loviturii de stat din 1990. Domokos Geza, adică Budapesta, le-a forțat mâna prin șantaj pentru crimele din luna decembrie 1989 și următoarele. În felul acesta bieții bozgori s-au trezit excluși de la bucuria pluralismului politic revărsat asupra bazinului carpato-pontic! N-au avut voie să înființeze și un al doilea sau al treilea partid! Au rămas cu vechea formulă a partidului unic al bozgorimii din România! Și rezultatul s-a văzut: maghiarii au avut parte de un partid eficient! Foarte eficient! A participat mereu la guvernare!
Cine a avut ochi să vadă și minte să priceapă putea să înțeleagă că soluția partidului unic este câștigătoare! Repet: SOLUȚIA PARTIDULUI UNIC ESTE CĂȘTIGĂTOARE! Aceasta este lecția primită de la UDMR!
Avem nevoie de pluralism politic? Bineînțeles că este util pluralismul, dar el poate funcționa și în interiorul partidului unic! Iar partidul unic te ferește de luptele intestine, de pierderea de energie și de timp pentru a mima mascarada democrației! Vor bozgorii pluralism politic? Să poftească orice orientare politică, dar în interiorul Uniunii! În deplină unitate de idealuri majore, efectiv naționale, maghiare, hungare sută la sută!
Noi, valahii din România, ca niște proști, ne-am repezit să înființăm partide, cât mai multe! Câte trei-patru de căciulă, care au fost mai șmecheri, mai democrați!
UDMR a constituit DIN PĂCATE un mare pericol pentru valahii de noi! Nu a reprezentat interesele bozgorilor din arcul carpatic, cum ar fi fost normal, ci s-a pus în slujba Budapestei, a politicienilor de unde le-au venit subvențiile oculte! Șpăgile! Iar lucrul acesta a devenit clar pentru români, chiar fraieri cum sunt, vestiți de fraieri! Astfel că vocile românilor împotriva UDMR s-au auzit încă de la apariția acestui anus împotriva naturii. Reacția firească a autorităților a întârziat să apară, până în 2004, când statul subteran, cât mai aveam și noi, a decis scoaterea de pe scena politică a celor două partide „extremiste”: PRM și UDMR!!!
Cu PRM lucrurile au mers ușor: Vadim a acceptat fără probleme să părăsească parlamentul, la schimb cu un loc în Parlamentul European, astfel că în 2004 PRM nu a mai atins pragul electoral! Planul era ca același lucru să se întâmple și cu UDMR, la alegerile din 2008!
A intervenit însă Victor Ponta în rol de salvator al UDMR. Sau, mai probabil, pe post de trădător în stipendia Budapestei. Mai făcuse Victoraș lucruri asemănătoare și de dragul altor capitale!
În toamna lui 2008, în ziua alegerilor, când sondajele îi scoteau pe UDMR din Parlament, la cinci minute după închiderea urnelor, Ponta al Budapestei apare pe postul național TV și rostește sibilinic: „Îi felicit pe colegii din UDMR pentru obținerea pragului electoral!
Repet: nu trecuseră decât câteva minute de la închiderea urnelor!
Pezevenghiul, le-a forțat mâna serviciilor din statul paralel taman când făceau și ei ceva bun!
A trădat Ponta interesele României. A câta oară?! Și n-a fost singurul! Lista celor abonați la solda Budapestei este nesfârșit de lungă: Ungureanu, Tăriceanu, în frunte cu dumnealor!
Nu cunoaștem detaliile mișcării care a scos UDMR de la guvernare. Nu știm pe cine să felicităm!
Nici măcar pe liderii UDMR care și-au luat tălpășița fără să arate o minimă demnitate de musafir poftit să elibereze scaunul din fruntea bucatelor. S-au milogit într-un mod penibil până în ultima clipă. Nu știu să piardă! Boala cea mai răspândită în clasa noastră politică. În așa zisa noastră clasă politică!
Voi reveni!

ION COJA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.