Buzoianu din 97 buzoieni, cand?

Buzoianu din 97 buzoieni, cand?

0 260


Buzoianu – Buzau – Baragan – campie? – buzoieni, tarani – este o succesiune care introduce dar nu explica intrebarea.


?


Tariceanu – Berceanu – Dan Ioan Popescu – Seres – Vosganian – iata o „pleiada” de ministri care nu au gasit o modalitate de a decupla? baietii destepti din energie (grup al carui lider este domnul Buzoianu) de la robinetul cu miliarde de dolari. Si fiindca toti acesti domni au invocat legile economiei de piata si competentele restranse ale ministrului, stam stramb si ne uitam drept la o simpla semnatura (una singura) a domnului Vosganian care a decuplat ?(presa a vorbit de decapitare) o conducere (se zice pedista) a C.E.C.-ului pentru a cupla alta echipa.


Pentru a inchide cercul si a ajunge si la izvorul banilor trebuie adaugat un nume: Sebastian Vladescu.


?


Iata schema:


??????????? 1. O buna parte din cheltuielile pentru minerit nu se includ in pretul carbunelui, netrasferandu-se astfel in pretul energiei electrice. In acest fel se retine la nivelul meritului o suma pe care o notam cu „A” si care se va incadra la pierderi.


??????????? 2. De parca nu ar ajunge „A” se mai executa o inginerie, se amesteca energia hidro (cea mai ieftina) cu energia nucleara (ieftina) si cu cea termo (mai scumpa) si se obtine in sfarsit un pret care multumeste pe domnul Buzoianu leaderul baietilor destepti.


Acum e randul sa intre in scena domnul Sebastian Vladescu, care pe langa faptul ca nu reclama deturnarea de la veniturile statului a sumelor aferente pretului pentru baietii destepti (notam aceasta suma cu „B”) dar bun contabil echilibreaza balanta, il preia pe „A”, se duce in Parlament si …sterge printr-o ordonanta de urgenta (a treia zi de Craciun) datoriile din minerit.


Problema este rezolvata, tovarasii (de la tovarasie, cardasie, etc.) pot primi felicitarile, baietii destepti iau masa si dansul iar poporul roman achita darul. Daca nu e clar, explicitam, darul adica nota de plata este egala cu „A”+”B”.


Bine, bine cu Buzoianu era stiut demult din presa, lucrurile erau destul de clare, care-i schema cu buzoienii, cu taranii. Inainte de a prezenta aceasta schema, doua nume si doua explicatii.


Decebal Traian Remes mana de fier a agriculturii romanesti, este omul care decide subventia, omul care se mai gandeste daca si ce zone a calamitat seceta, dar inainte de toate este omul suparat pe badea Ion ca desi nu are bani nici de samanta nu a contractat lucrari de irigatii.


Varujan Vosganian are astazi in mana stiloul lui Vladescu si pixul lasat de Tariceanu lui Berceanu, preluat (si dat in 2001 – ce schimb de stafeta!!!) de la Dan Ioan Popescu si mostenit de Seres, (dupa cum se stie cele doua ministere au fost comasate).


?


In sfarsit iata schema cu taranii:


1. Carbunele se produce in aceleasi conditii, pierderea „A” ramane.


2. Energia electrica nu se mai vinde baietilor destepti la pretul lor si astfel suma „B” va intra la veniturile statului .


3. Domnul Remes cere suma „B”? si o foloseste pentru irigatii, inclusiv pentru irigarea loturilor necomasate ale taranilor.


?4. Domnul Vosganian socoteste „B” – „A” = „C”; „C” putand fi negativ (o pierdere? mult mai mica decat „A”) sau pozitiv (un plus de venit la buget).


?


Despre privirile lacome, pofticioase pe care le arunca deja unii spre loturile necomasate ale taranilor cu alta ocazie, acum in incheiere o scurta sinteza pornind de la cele doua scheme.


Schema 1.


Prima schema se? concretizeaza? in esenta cu o pierdere „A” suportata de contribuabilul roman si o suma „B” incasata de baietii destepti in detrimentul bugetului de stat.


Schema 2.


In a doua schemaA” si „B” se compenseaza rezultand fie un cost „C”. Cand „C” e negativ (mult mai mic decat „A”) cu care se iriga o buna parte din terenurile agricole fie un venit suplimentar ramas? la bugetul statului dupa irigarea acelorasi suprafete spor? cu care ar putea fi premiati domnii Remes si Vosganian.


Totodata trebuie subliniat faptul ca, atat in Schema 1 cat si in Schema 2 restul executiei bugetare ramane neschimbata numai ca in cazul Schemei 2 se iriga o buna parte de suprafata agricola si baietii destepti raman cu buza umflata.


Ce ziceti domnilor Remes si Vosganian, semnati o propunere de ordonanta de guvern in acest sens?


?


PRECIZARE:


In eventualitatea unui „C” pozitiv domnii ministrii ar merita banii respectivi, mult mai mult decat banii primiti din comisiile de privatizare (vezi B.C.R., C.E.C. etc.).


?


Ion Ghe. Cumpana

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.