Burse Fulbright pentru profesorii de liceu

Burse Fulbright pentru profesorii de liceu

0 97

Profesorii din liceele romanesti care doresc sa se perfectioneze si sa-si aprofundeze cunostintele prin urmarea unor cursuri de specialitate, dar nu dispun de banii necesari pentru aceasta, au acum aceasta posibilitate.
Ei pot aplica pentru o bursa oferita de vestita fundatie americana Fulbright. Comisia din Romania anunta deschisa competitia Teaching Excellence and Achievement Program (TEA) 2011, care se adreseaza profesorilor romani din colegii nationale si licee. Programul se desfasoara sub egida Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, fiind implementat de International Research & Exchanges Board (IREX) si administrat de Comisia Fulbright Romano-Americana.
Candidatii, profesori incadrati cu norma intreaga in invatamantul liceal, cu experienta de predare de cel putin 5 ani, in domeniile limba si literatura engleza, stiinte sociale, istorie, geografie, matematica ori stiinte, trebuie sa aiba cetatenie romana si fluenta in limba engleza.
Durata bursei este de 6 saptamani, in primavara sau toamna anului 2011, iar data limita de inscriere este 1 martie 2010.
Pentru inscrierea in concurs toti candidatii trebuie sa depuna in format electronic (prin e-mail) formularul online, insotit de Institutional Support And Reference Form si de o copie a pasaportului. Mai multe informatii, cat si formularele online se gasesc pe site-ul Fulbright.
Programul Fulbright este cel mai important program de schimburi culturale, stiintifice si educationale desfasurat de Statele Unite ale Americii in intreaga lume.
Comisia Fulbright din Romania administreaza acest program si acorda burse pentru cetateni romani si americani. In consiliul Director al Comisiei Fulbright sunt prezenti oficiali ai Ambasadei SUA la Bucuresti, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii si reprezentanti ai mediului de afaceri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.