Bursa Nationala de Turism din Poiana Brasov – preturile sezonului de iarna

Bursa Nationala de Turism din Poiana Brasov – preturile sezonului de iarna

0 89

Operatorii in turism, care au participat la Bursa Nationala de Turism din Poiana Brasov, au venit cu oferte de preturi pentru sarbatorile de iarna in tara comparabile sau chiar mai mari decat cele din strainatate.
Pentru turistii romani sau straini care vor sa-si petreaca sarbatorile de iarna in stil traditional romanesc, la pensiunile din mediul rural, pachetele turistice includ si mesele festive, precum si plimbari cu sania cu zurgalai trasa de cai, grupuri de colindatori traditionali sau chiar picnic-uri pe zapada, potrivit Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).
Cea mai mare concentratie din tara pentru turismul rural este in judetul Brasov, in zona Bran – Moeciu, unde exista 10.000 de locuri de cazare in pensiuni de doua sau trei margarete. Pentru cei care prefera sa isi petreaca sarbatorile la hoteluri de trei sau patru stele, preturile cresc considerabil.
Astfel, la o pensiune de doua stele din Predeal, in perioada Craciunului (22-27 decembrie) pretul este de 50 lei/persoana/zi, fara mese festive, si 100 lei/persoana/zi in perioada Revelionului (28 decembrie 2008 – 2 ianuarie 2009), fara mese festive. Pentru un hotel de trei stele, pretul ajunge la 1.200 de lei/persoana pentru trei nopti de Craciun cu mese festive si 3.200 de lei/ persoana pentru trei nopti de Revelion cu mese festive.
O alta alternativa este inchirierea de vile intregi, de doua sau trei stele. Pretul unor astfel de vile in Poiana Brasov este intre 700 si 1.680 de lei pentru sapte nopti in perioada Craciunului si intre 1.440 si 3.240 de lei pentru noua nopti in perioada Revelionului. Pentru masa de Revelion se adauga cate 200 de lei de persoana, la cerere.
La un hotel de patru stele, pentru un pachet de minim trei zile de Craciun, la Poiana Brasov, pretul ajunge la 200 euro/persoana. Pachetul cuprinde masa festiva in seara de Ajun, cadouri de la Mos Craciun si… sedinta de masaj. In schimb, un pachet de sase nopti de Revelion cu masa festiva, sauna si masaj ajunge la 1.200 euro/persoana. In afara sarbatorilor de iarna, in sezon, un pachet de cinci nopti costa 375 de euro/persoana, cu demipensiune, sauna si masaj inclus in pret, iar pentru un weekend cu doua nopti pretul ajunge la 160 de euro/persoana.
In schimb, pachetele pentru vacanta de Revelion in strainatate par mai tentante ca pret si servicii decat cele autohtone. Astfel, potrivit site-ului infoturism.ro, un sejur de opt zile la un hotel de patru stele dintr-o statiune de schi din Austria costa de la 525 de euro la 1.400 de euro/persoana, iar in Suedia pentru un sejur de sase zile la hotel de patru stele pretul este de aproxiamtiv 450 de euro/persoana. De asemenea, in Elvetia, la un hotel de trei stele in Berna, preturile pornesc de la 450 de euro/persoana pentru un sejur de cinci zile.
Comparabile cu preturile din Predeal sau Poiana Brasov sunt pachetele pentru un sejur de opt sau noua zile in Maroc, in Casablanca, unde preturile la un hotel de patru stele nu depasesc 1.000 de euro/persoana/sejur cu demipensiune inclusa. In Franta, la Paris, peturile incep de la 200 de euro/ persoana pentru un sejur de trei zile la un hotel de trei stele pana la 1.000 de euro pentru sapte zile la un hotel de patru stele.

Iza M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.