Bulion cu capsuni

Bulion cu capsuni

0 165

Capsunarii din Spania isi vor ridica in week-end spinarile chircite pe plantatiile iberice. Presedintele suspendat al Romanie, Traian Basescu, se va afla cateva ore la Madrid, apoi la Castellon, unde traieste cea mai numeroasa comunitate de romani din Spania. Scopul vizitei nu are, desigur, nimic de a face cu planul de capsuni la hectar, raportat de catre culegatori la sfarsitul lunii. Basescu este atras printre ei de mirosul parfumat al altor trufandale, asteptate cu mare infrigurare sa dea in parg fix pe 19 mai. Presedintele vrea si el, ca tot culegatorul, sa se asigure ca face planul la cules voturi.


In replica la vizita a lui Basescu, pesedistii au anuntat deja ca se vor deplasa si ei in tara lui Cervantes, pentru a contracara efectul iaurtului electoral „cu bucati mari de capsuni” pe care marinarul se pregateste sa-l lanseze pe piata spaniola. Poate ca lui Geoana i-a mai ramas ceva mititei si niste bere rasuflata de la ultimul miting de la Bucuresti si vrea sa-i distribuie printre votanti, sa le taie greata dupa atata dulce.


Nu stiu daca unii si ceilalti si-au calculat bine deplasarea iberica. S-ar putea ca electoratul roman migrat la munca in Spania sa devanseze si ei putin traditionala bataie publica cu tomate, la care se dedau anual spaniolii intr-o zi cu soare, si sa-i intampine cum se cuvine pe cersetorii de voturi.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.