Buline pe alimente

Buline pe alimente

0 83

Buline verzi, portocalii sau rosii pe ambalajele alimentelor. Asa se vor distinge din 2011 produsele alimentare daca proiectul de lege propus de senatorul brasovean Florin Staicu va fi aprobat de Parlamentul Romaniei. Producatorii de alimente care contin substante daunatoare sanatatii vor fi serios afectati de prezenta bulinelor.
Senatorul brasovean sustine ca pentru publicul larg este dificil sa retina ce inseamna E457 sau monoglutanat de sodiu si daca acestea sunt sau nu daunatoare sanatatii. Aplicarea unei buline de diverse culori ar fi mult mai simpla pentru ca orice consumator sa poata deosebi un aliment sanatos de unul acceptabil sau de unul daunator si sa aleaga daca il consuma sau nu.
Chiar daca se asteapta la o reactie dura – care a si venit, de altfel – din partea producatorilor de alimente mai putin sanatoase, Florin Staicu sustine ca acestia vor trebui sa isi adapteze produsele astfel incat sa nu mai fie daunatoare sanatatii sau sa accepte reducerea profitului in urma reducerii vanzarilor. Legea ar putea fi adoptata in primavara anului viitor, cand toate produsele de pe rafturi ar urma sa fie marcate cu buline colorate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.