”Bulă de BRASOV” i-a …indentificat si el pe „BAIETII DEShTEPTI”! Shi ce?

”Bulă de BRASOV” i-a …indentificat si el pe „BAIETII DEShTEPTI”! Shi ce?

0 589

Decizia Consiliului Concurenţei va ajuta Hidroelectrica în procesele pe care le are cu ‘băieţii deştepţi’, întrucât demonstrează că acele contracte au fost ilegale, a apreciat Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.
Consiliul Concurenţei a anunţat, luni,a sancţionat Hidroelectrica şi pe zece dintre partenerii săi contractuali cu amenzi în valoare totală de aproximativ 37 milioane euro pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa producerii şi comercializării de energie electrică…
„O astfel de decizie demonstrează că aceste contracte sunt considerate ilegale, deci nu pot constitui temei de drept. Băieţii deştepţi au cerut daune de peste 600 de milioane de euro când am reziliat contractele cu ei, în 2012, iar decizia Consiliului Concurenţei, practic, anulează orice şansă ca ei să primească vreun ban de la Hidroelectrica’, a explicat Borza. gheorghe-ialomitianu bPotrivit acestuia, dintre cele 75 de contestaţii înregistrate iniţial împotriva Hidroelectrica, mai sunt încă nouă pe rol. „Prefer să plătesc 4,6 milioane de euro statului român (amenda primită de la Consiliul Concurenţei – n. r.), decât să plătesc unora care nu au muncit în viaţa lor şi care au externalizat tot profitul în afara ţării”, a adăugat Borza.
El a precizat că acest lucru facilitează rezolvarea cât mai rapidă a litigiilor cu „băieţii deştepţi”, pentru ca Hidroelectrica să iasă din insolvenţă înainte de 20 iunie 2016, termenul pe care îl are pentru reorganizare, altfel riscând intrarea în faliment in 20 iunie 2016,cand „este termenul maxim până la care compania se poată reorganiza, dar va ieşi până atunci din insolvenţă, astfel ca în luna mai să finalizăm toate aceste procese, care reprezintă singura cauză pentru care compania încă se află în insolvenţă’‘.
Contracte pe termen lung au fost principala cauză pentru care Hidroelectrica a fost adusă în insolvenţă, întrucât au provocat prejudicii companiei de peste un miliard de euro în perioada 2003 – 2012, reprezentând diferenţa dintre preţurile foarte mici din contracte şi preţul pieţei, în unele contracte preţul fiind chiar sub costurile de producţie!!
Nu  stia Basescu Traian, seful hotilor, de toate aceste „gauri negre” din energie cand chiar frate-sau era bagat direct in combinatii cu gashca lui Buzaianu si colegul de partid, Pinalty? Ba chiar le si „intzepa” la televizor matrapazlacurile, dar… asa, la general ! Fiind la Finante, chiar nu stia Ghita Ialomitzianu, mai cunoscut ca Bula de Brasov decat ca ministru, (asa vazduhist cum era), de marile tunuri date economiei nationale, facute publice pana si de reprezentantul FMI, in Romania? Si atunci de ce vorbeste la televizor ca fost ministru prin Republica Gagauzia, nu la Bucuresti?!
Aceste contracte au distorsionat piaţa, întrucât Hidroelectrica reprezintă cel mai mare producător de energie din ţară, cu o cotă de 30-35%, iar toată cantitatea de energie produsă a fost valorificată exclusiv prin aceste contracte, încălcând flagrant ordinele preşedintelui ANRE şi ale ministrului Economiei, care spuneau că toţi producătorii de energie trebuie să vândă energia disponibilă pe bursă. Pentru că Hidroelectrica a ignorat aceste ordine, nu a existat deloc lichiditate în piaţă, iar preţurile pe piaţă erau foarte mari’, a menţionat Borza.
In momentul în care contractele au fost reziliate şi Hidroelectrica a venit în piaţă cu o cantitate uriaşă de energie, respectiv 7-8 TWh, preţul a scăzut de la 220 de lei la 150-160 de lei, a adăugat reprezentantul Euro Insol. În plus, aceşti comercianţi de energie s-au înţeles între ei, veneau de mânuţă la Hidroelectrica şi erau reprezentaţi de aceeaşi casă de avocatură. Preţurile erau trase la indigo”, a adăugat Borza. Unde era atunci dl. fost ministru, direct purtator de raspundere, vazduhistul Ialomitzeanu?

Radu Dragos

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.