Bugetarii – restructurati in 2011

Bugetarii – restructurati in 2011

0 129

Numarul angajatilor din sectorul bugetar a ajuns la 1,274 milioane de persoane la finalul lunii noiembrie, in urma concedierilor operate in sistem, iar in 2011 va fi finalizat procesul de restructurare a aparatului bugetar cu institutii ca Ministerul Finantelor si Ministerul Administratiei si Internelor, a declarat prim-ministrul Emil Boc, la postul public de televiziune.
„Am pornit in decembrie 2008 de la 1.397.000 de bugetari, iar la sfarsitul lunii noiembrie Romania are 1.274.000 de bugetari, deci o reforma a statului de a ajusta numarul de personal dupa ceea ce isi poate permite aceasta tara. Acesta a fost un lucru pe care l-am facut cu greutati, dar absolut necesar acestei tari”, a spus Boc, la TVR1.
In context, el a aratat ca in anul 2011 va continua restructurarea sectorului bugetar cu institutiile care nu au intrat in acest proces, precum Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Administratiei si Internelor. „Partea cea mai importanta a reformei sectorului bugetar a fost facuta in anul 2010 si va continua in 2011 in acele domenii care inca nu au facut obiectul restructurarii, procedurile nefiind finalizate, cum sunt, de exemplu, Internele, Finantele, (…) domenii mult mai aplicate si cu particularitati specifice”, a spus premierul.
Potrivit acestuia, „standardele de cost sunt singurele care spun cati oameni raman in fiecare domeniu”. Guvernul s-a angajat sa reduca numarul de bugetari la 1,29 milioane de persoane, pentru a se incadra intr-un fond salarial de 39 de miliarde de lei in anul 2011, conform acordului de imprumut cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala.
In ceea ce priveste tinta referitoare la numarul angajatilor din sistemul bugetar de 1.290.000 de salariati, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a mentionat ca nu se pune problema ca oficialitatile de la Bucuresti sa nu se incadreze in acest acord.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.