BUDAPESTA revine – dorește să continue investițiile în Ardeal

BUDAPESTA revine – dorește să continue investițiile în Ardeal

3 462

Ungaria se angajează să sprijine comunitatea maghiară din România şi să continue programele începute în Transilvania, în ciuda provocărilor economice şi financiare cu care se confruntă, a declarat, vineri, la Sfântu Gheorghe, ministrul Construcţiilor şi Investiţiilor din ţara vecină, Lazar Janos. Acesta a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a venit în România pentru a evalua proiectele comune de dezvoltare, dar şi pentru a întări promisiunile pe care guvernul de la Budapesta le-a făcut faţă de maghiarii din Ardeal.
Motivul pentru care sunt aici este şi acela de a întări promisiunile pe care le-am făcut, de sprijinire locală (…).
Dorim să ne ţinem de cuvânt şi să participăm în continuare la proiectele de investiţii care au fost începute. (…)
Vom contribui în continuare la susţinerea proiectelor culturale şi educaţionale, nu vom micşora cuantumul”, a declarat ministrul Lazar Janos, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori.
Oficialul maghiar a mai spus, printre altele, că dezvoltarea economică reprezintă o prioritate pentru guvernul condus de Viktor Orban şi le-a solicitat autorităţilor locale cu care s-a întâlnit la Sfântu Gheorghe să îşi contureze un plan de investiţii pentru următorii zece ani şi să identifice obiectivele care ar putea fi realizate cu ajutorul Ungariei.
Lazar Janos a evidenţiat, totodată, că municipiul Sfântu Gheorghe se află la doar 28 de minute de viitorul aeroport civil de la Ghimbav-Braşov, precum şi faptul că are un parc industrial care se întinde pe o suprafaţă de circa 30 de hectare, cu posibilitate de extindere pe 80 de hectare, iar aceste oportunităţi trebuie valorificate.
Totodată, a declarat că Guvernul Ungariei va sprijini realizarea unui campus universitar şi a unui centru cultural şi de tineret în Sfântu Gheorghe, adăugând că este o „promisiune fermă”. (V.T.)

COMENTARII

  1. Prosti sunt aia care ii lasa! Iar intrarea pe aeroportul de la Ghimbav se va face doar dupa interpretarea, fara accent, a cantecului „Noi suntem romani” sau „S-a suit Pista pe cal” la alegere!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.