Bucurestiul va avea un nou aeroport

Bucurestiul va avea un nou aeroport

0 98

Dupa investitiile majore in Aeroportul Otopeni, si Baneasa, Puterea de pe Dambovita a „donat” substantial fonduri de cateva zeci de milioane de euro pentru modernizarea Aeroportului Sibiu, deh capitala culturala europeana. Nici Aeroportul Cluj nu a fost uitat sprijinul primit de peste 100 milioane de euro (este nevoie de schimbarea albiei Somesului) va transforma vechiul port aerian intr-o moderna aerogara pentru Dealul Feleacului cu o pista de cca 4 km. Pe cand un sprijin comparabil si pentru Brasov. Acum Guvernul a aprobat construirea unui nou aeroport in zona municipiului Bucuresti, potrivit unei Hotarari adoptate in sedinta de miercuri.
„Guvernul a luat aceasta hotarare pentru a veni in intampinarea nevoilor pe care le are Capitala, oras aflat in plina dezvoltare. Acest fapt se manifesta inclusiv prin cresterea considerabila a traficului de pasageri inregistrat pe cele doua aeroporturi deja existente. Guvernul si Primul-ministru considera ca infrastructura trebuie sa tina pasul cu aceste realitati, cu aceste evolutii, pentru a putea facilita tendinta de dezvoltare a Capitalei”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.
Este vorba despre o lucrare prioritara in completarea directiilor de dezvoltare a infrastructurii de transport, prevazute in anexa nr. 7 la Legea nr. 363/2006 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national – Sectiunea I Retele de transport.
Programul privind executarea lucrarilor aferente realizarii noului aeroport se va stabili pe baza unui studiu de fezabilitate elaborat prin grija Ministerului Transporturilor si finantat, prin bugetul aceluiasi minister, din fonduri alocate de la bugetul de stat.
Amplasarea in teritoriu, delimitarea terenurilor necesare realizarii investitiei precum si aspectele arhitectural-urbanistice ale acesteia vor fi stabilite pe baza documentatiilor de amenajare a teritoriului si de urbanism elaborate, avizate si aprobate conform legii.
Obiectivul urmarit de Ministerul Transporturilor prin promovarea acestui proiect, avand in vedere cresterea anuala a traficului aeroportuar, este de a asigura un trafic aerian in conditii de maxima siguranta, inclusiv prin crearea in avans a capacitatii necesare din punct de vedere al infrastructurii, in functie de traficul previzionat.
„O alta decizie luata astazi de primul-ministru si membrii Cabinetului se refera la desemnarea secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzasu, sa urmareasca indeaproape stadiului principalelor lucrari de constructie si modernizare a infrastructurii de transport. Saptamanal, domnul secretar de stat, va avea intalniri cu reprezentanti ai Ministerului Mediului, Agriculturii, ai Institutului de Cadastru sa vada care sunt eventualele probleme si sa gaseasca solutii urgente pentru depasirea acestora”, a mai declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.