BUCURESTI, MICUL PARIS – TARLUNGENI, MICA ROMANIE!

BUCURESTI, MICUL PARIS – TARLUNGENI, MICA ROMANIE!

0 678

In ultimele zile am trait impreuna revolta unei societati civile oarecum dezorganizata stiintific impotriva unui sistem. Coruptia generalizata, cardasia politico-economica a politicienilor cu specialistii din administratii centrale si locale, politicianismul deloc dezinteresat, mafiile transpartinice, au scarbit oamenii. Si cuvantul „scarba” este dulce si suav fata de termenul care imi vine in minte prima data! Dupa cateva zile, am facut o paralela intre Fenomenul national al coruptiei, al neprofesionalismului, si ce cunosc ca membru al sistemului corupt si mlastinos al Primariei Tarlungeni.
La scara localitatii noastre, regasim tumori ale aceluiasi sistem. Mai mici, dar exista. Incerc mai jos sa caut corespondente intre problemele mari de coruptie nationala si cele minion din Tarlungeni:
1. Tara are asfaltatoriii ei nationali: Umbrarescu, Casuneanu, etc. Noi il avem pe al nostru: Ioan Dinita.
2. Romania are realizari deosebite in a strica drumuri gata terminate si platite: A1 Sibiu-Orastie. Nu fiti invidiosi: avem si noi strada Padurii din Tarlungeni. Facuta de …nici dracu’ nu mai stie cate ori!
3. Tara are Stadionul National Arena care…are probleme de tot felul. Noi suntem aici mai tari: am platit un stadion in Purcareni si… nu avem decat ceva iarba si niste betoane. Na, ca suntem mai performanti!
4. Tara are facultati, licee, scoli, gradinite, crese! Toate extraordinare, mirifice, fara autorizatii! Noi, ca mica si necajita localitate , nu avem facultati si licee, dar in rest….Ba mai mult, avem si cresa in Zizin facuta pe fonduri europene, cu bucatar, psiholog, asistent medical… Ce va mirati, EXISTA (verificati) si e facuta pe fonduri Europene! A, este un amanunt, cresa nu e o… cresa pe bune, asta pentru ca bucatarii trebuie sa aiba dubla calificare (bucatar si scafandru autorizat, pentru ca subsolul cu bucataria este sub apa). Ca nici copii de cresa nu sunt…e alta poveste. Acestea sunt si raman amanunte rautacioase. Vizitati! H Tarlungeni
5. Tara are echipa de fotbal. Si ce daca? Si noi avem! Ca cheltuim mai putin ca ei, e normal, ca noi suntem o comuna saraca! Spuneam putin… doar cam 200.000 euro pe an competitional! Cum ati vrea sa va cunoasca lumea, prieteni si consateni? Cautati KISS sau Tarlungeni pe Google si veti vedea doar FOTBAL, FOTBAL, KISS, iar FOTBAL, si iar KISS. Ce istorie, ce realizari, ce locuri de munca, ce drumuri, ce rigole. De astea mai au si altii! Dar fotbal?….Noi si tara!
6. Tara are bancomate, banci, etc de unde cei ce vor, iau bani! Simplu, nu ? Aha, o sa spuneti, noi nu avem banci in sat sa luam bani! Gresit!!! N-om avea banci, dar avem caserie! La Primarie. Si luam de acolo! Fiecare dupa nevoi …(de fapt dupa posibilitati dar citeste …functie). Banii?  Din impozitele si taxele prostimii! Si cu putin noroc si al unor fraieri de americani. Nu? Ce ziceti domnule SECRETAR? Ca doar banii circula…ca de asta sunt bani.
7. Tara are paduri falnice. O spun cu mandrie: si NOI! Padurile tarii sunt bine si corect gospodarite in folosul reprezentantilor cetatenilor!!! Desigur si a noastra, tot in folosul cetatenilor! Cum e mai sus e si la noi …foloase da, prin  reprezentanti, ca doar asa e in democratie, cetatenii se manifesta prin reprezentanti! Macar daca ar fi toti din Tarlungeni…..
8. Tara are guvern incapabil si corupt! (asa zicem noi si STRADA, cei multi si prosti). Si aici suntem in grafic. Ce, noi nu avem aparatul de specialisti ai Primariei – Guvernul local?indexSTADION
9. Tara are Parlament. Cum este asta, …nu mai discutam!!! Sa fim mandri: si noi avem parlamentul local, adica Consiliu Local. Oglinda nu alta, dar la scara redusa.
Ce mai are tara? Cateva sute de mii de oameni care s-au saturat de mizerie, minciuna, hotie, curvism politic, tradare nationala, si cate de mai cate! Noi….nu avem decat frica, umilism, tacere, capete plecate.
Macar de am avea si noi o micuta piata a Victoriei, o suava si discreta piateta a Universitatii in fata Scolii Gimnaziale…
Poate, ma gandesc eu, incet incet, vor mai aparea oameni ca domnul citat la inceput. Poate vom avea si noi viata civica, a noastra, nu a Primarului!
Hai sa visam impreuna la bine! Pe maine!
AVEM ECHIPA, AVEM VALOARE SI NICI IN „SPATE” NU NE DOARE

Titus C. C.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.