Bucuresti – Autobuz special pentru turisti

Bucuresti – Autobuz special pentru turisti

0 214

Municipalitatea vrea sa infiinteze o linie de transport turistic pentru promovarea si transformarea Bucurestiului intr-un obiectiv turistic, precum si pentru cresterea gradului de mobilitate al turistilor care merg la obiectivele de atractie turistica din Capitala.
Aceasta linie turistica de transport ar urma sa acopere obiectivele situate pe traseul avand ca reper axele Nord – Sud si Est – Vest si un numar de 17 puncte zonale de interes turistic, care cuprind diferite obiective turistice.
De asemenea, linia de transport este necesara cresterii gradului de mobilitate al turistilor care merg spre diferite puncte de atractie turistica din Capitala, pentru acoperirea obiectivelor situate pe traseu.
Potrivit proiectului de hotarare, pe traseul turistic vor circula autobuze Mercedes Citaro ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), masinile urmand sa fie distincte de restul autobuzelor „prin colantarea specifica unui traseu auto turistic”.
Linia va functiona zilnic, intre orele 9.00 si 20.00, cu patru autobuze care vor circula la un interval de succedare de aproximatuv 25 minute, in functie si de intensitatea traficului rutier general.
Traseul liniei turistice va fi de la Piata Presei Libere, Bulevardul Marasti, strada Alexandru Constantinescu, Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Splaiul Independentei, Bulevardul Schitul Magureanu, Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Mihail Kogalniceanu, Bulevardul Eroii Sanitari, Bulevardul Gheorghe Marinescu, Soseaua Cotroceni, strada Constantin Noica, Calea Plevnei, strada Vasile Parvan, Bulevardul B.P. Hasdeu, strada Izvor, Calea 13 Septembrie, Piata Arsenalului, Bulevardul Libertatii, Bulevardul Unirii, Piata Unirii, cu intoarcere prin Bulevardul I.C. Bratianu, Bulevardul Carol I, Piata Pache Protopopescu, Bulevardul Ferdinand, Piata Foisorul de Foc, strada Traian, Bulevardul Dacia, Piata Romana, Bulevardul Lascar Catargiu, Piata Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Piata Charles de Gaulle, Bulevardul Constantin Prezan, Piata Arcul de Triumf, Soseaua Kiseleff, Piata Presei Libere (rond), Soseaua Kiseleff, Bulevardul Expozitiei, Piata Presei Libere.
Pentru opriri vor fi folosite statiile RATB existente si vor fi infiintate statii noi de imbarcare si debarcare in Piata Victoriei – in dreptul Muzeului de Stiinte Naturale „Grigore Antipa”, pe Calea Victoriei – in dreptul cladirii CEC si in dreptul Bisericii Cretulescu, precum si in Piata Charles de Gaulle, in dreptul accesului la statia de metrou Aviatorilor.
Tariful calatoriei va fi de 25 lei pentru adulti si de 10 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani, biletele fiind valabile 24 de ore. Pentru copiii in varsta de pana la sapte ani, calatoria va fi gratuita.
Proiectul de hotarare este supus dezbaterii publice pana in 22 aprilie, ulterior urmand sa fie supus aprobarii consilierilor municipali.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.