Bucharest Exchange Trading Index

Bucharest Exchange Trading Index

0 90

Indicele BET (Bucharest Exchange Trading Index) a fost lansat la data de 19 septembrie 1997 cu o valoare de start de 1.000 de puncte, fiind primul indice bursier dezvoltat de BVB. BET isi propune sa ofere investitorilor si publicului o imagine sintetica asupra evolutiilor cotatiilor celor mai lichide 10 actiuni admise la tranzactionare pe piata reglementata administrata de BVB (cu exceptia titlurilor SIF).
BET este un indice de preturi ponderat cu capitalizarea “free float-ului” companiilor care fac parte din componenta sa. Ponderea maxima pe care un simbol bursier o poate detine in indicele BET este de 20 la suta.
Indicele BET-C (Bucharest Exchange Trading Composite Index) a fost lansat la data de 16 aprilie 1998, avand valoarea de start de 1.000 puncte si arata o imagine de ansamblu asupra evolutiilor cotatiilor tuturor actiunilor admise la tranzactionare pe piata reglementata administrata de BVB (cu exceptia titlurilor SIF).
Indicele BET-FI (Bucharest Exchange Trading Investment Funds Index) a fost lansat la data de 31 octombrie 2000, cu o valoare de start de 1.000 de puncte, fiind primul indice bursier sectorial dezvoltat de BVB, si arata evolutia cotatiilor actiunilor emise de societatile de investitii financiare (SIF).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.