BT sub presiunea zvonurilor

BT sub presiunea zvonurilor

0 200

Din cate se pare ptima banca supusa presiunii zvonistice saptamana trecuta a fost Banca Transilvania (BT).
In urma acestor zvonuri Bta inceput o colaborare cu BNR si procurorul general pentru a analiza zvonurile negative aparute in piata cu privire la soliditatea bancii, a declarat, joi, directorul general al institutiei de credit, Robert Rekkers.
„Am discutat cu procurorul si Banca Centrala si am facut o sesizare. Situatia s-a linistit. (…) Lucram cu BNR si procurorul general si analizam ce s-a intamplat, vom anunta daca avem alte informatii”, a spus oficialul BT.
Rekkers a precizat ca perioada de volatilitate a fost depasita cu bine si ca institutia are sustinerea actionarilor, a BERD si a Bancii Mondiale.
„Situatia bancilor romanesti este ok. Romania este o tara care ofera foarte multe avantaje, inclusiv de crestere economica”, a adaugat directorul BT.
Saptamana trecuta, directorul general al BT a declarat ca zvonurile lansate la inceputul lunii octombrie impotriva bancii au avut efecte nesemnificative, iar banca este solida, cu un portofoliu de credite de calitate, solvabilitate ridicata si lichiditate buna.
La randul ei, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cel mai mare actional al BT, a anuntat ca va continua sa sprijine Banca Transilvania, institutie de credit bine capitalizata si administrata, cu o performanta financiara puternica si fara „active toxice” sau riscuri de refinantare.
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a spus ca banca centrala ar putea adopta masuri drastice, care vor merge pana la retragerea autorizatiei de functionare, daca se dovedeste ca au existat bancheri care au raspandit zvonuri privind situatiile altor institutii de credit. El a dat exemplul zvonurilor legate de Banca Transilvania, unde „atacul informatic seamana ca doua picaturi de apa” cu zvonurile aparute in anul 2000 despre Banca Comerciala Romana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.