Brocoli indicat fumatorilor

Brocoli indicat fumatorilor

0 123

Desi toata lume astie care sunt c9onsecintele fumatului, tot mai multi tineri se apuca de fumat. Oentru ei si pentru persoanele care intampina dificultati in a se lasa de fumat avem o veste buna care are menirea de a va mai desretii fruntile.
Potrivit unui studiu prezentat in cadrul celei de-a saptea conferinte anuale a Asociatiei americane de cercetari asupra cancerului, calitatile anticancer ale legumelor din familia crucifere, precum brocoli si varza, actioneaza in cazul fumatorilor si fostilor fumatori, diminuand considerabil riscul de aparitie a cancerului pulmonar.
In randul fumatorilor si fostilor fumatori, efectele protectoare ale cruciferelor s-au tradus printr-o scadere a riscului de imbolnavire de la 20 la 55%, in functie de varietatea de legume consumate, timpul de cand au inceput sa fumeze si numarul de tigari fumate pe zi, a precizat Li Tang, de la Roswell Park Cancer Institute, coordonatorul acestui studiu. „Brocoli nu este un medicament, ci un factor pozitiv pentru fumatorii care nu pot sa renunte la fumat sau care nu fac nimic pentru a minimiza riscul de imbolnavire”, a adaugat Tang. „Persoanele care au renuntat la fumat beneficiaza si mai mult dupa ce consuma brocoli”, a adaugat Tang.
In randul fumatorilor, doar consumarea acestor legume in stare cruda a condus la o scadere a riscului de aparitie a cancerului pulmonar. Brocoli a redus riscul de aparitie a carcinoamelor ce afecteaza celulele mici si a tumorilor scuamoase, cele doua subtipuri de cancer pulmonar in forma lui cea mai agresiva, care-i afecteaza de obicei pe fumatorii inveterati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.