Brazii de Craciun – abandonati in piete

Brazii de Craciun – abandonati in piete

0 98

Ca in fiecare an, comerciantii de pomi de Craciun si-au facut calculele gresit. Mii de brazi au fost abandonati in piete, negasindu-si cumparatori. O demonstreaza si imaginile surprinse noaptea trecuta in pietele Obor si Crangasi din Capitala. Asa ca cei care nu au avut bani suficienti pentru a-si lua brazi ii pot lua acum gratis, cu atat mai mult cu cat in curand pomii vor ajunge la gropile de gunoi sau vor fi arsi.
Preturile mari i-au lasat pe comerciantii de brazi si molizi cu marfa pe stoc.
In dimineata primei zile de Craciun, in pietele centrale din marile orase din tara, peisajul arata cu adevarat dezolant: pomii de Craciun erau abandonati, gramezi, gramezi, de comercianti. „Au tinut la pret si nu i-au dat. Cel mai ieftin brad a fost 70 de lei, iar cel mai scump 150 lei si au ramas cu ei nevanduti”, a precizat Ion Marinescu, vanzator. Desi, erau pe gratis niciun bucurestean nu se inghesuia sa isi ia brad.
In Brasov, insa, nu mai existau deloc brazi in a doua zi de Craciun, fiind dati la preturi mult mai mici sau chiar gratis, pentru a nu mai plati spatiul de depozitare in piete.
Ce se intampla cu acesti brazi? O mare parte din ei, aruncati de vanzatorii care, chiar si in Ajun, tineau la preturi de 250 – 300 de lei, au fost luati de persoane fara adapost si vanduti cu 5 – 10 lei, in a doua zi de Craciun, celor care nu apucat sau nu au avut cu ce sa cumpere inainte.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.