Brasovul va colabora cu municipalitatea din Nurnberg, Germania

Brasovul va colabora cu municipalitatea din Nurnberg, Germania

0 260

Reprezentantii administratiei judetene brasovene si cei ai municipalitatii din Nürnberg au pus bazele unui protocol de cooperare intre judetul nostru si orasul german.
Detaliile colaborarii au fost stabilite in cadrul unei intrevederi la care au participat din partea Consiliului Judetean Brasov presedintele Aristotel Cancescu, consilierii judeteni Dragos Craciun si Claudiu Coman si directorul pentru relatii externe Mihai Pascu, partea germana fiind reprezentata de dr. Norbert Schürgers, director de relatii internationale in cadrul Primariei Nürnberg, dr. Hartmut Frommer, consilier juridic al primarului general din Nürnberg, si Mariana Alexie, presedinta Asociatiei culturale „Romanima”. Colaborarea dintre cele doua administratii se va derula pe plan cultural, economic si social, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul CJ Brasov.
Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean, doreste sa valorifice experienta germana in domeniul reabilitarii monumentelor istorice, ambitia sa fiind ca Brasovul sa aiba in anii viitori un centru istoric de talia Nürnbergului.
Totodata, cele doua parti isi propun sa-si uneasca fortele pentru accesarea de fonduri structurale destinate restaurarii bisericilor fortificate sasesti din judetul nostru.
De anul viitor, cele doua administratii vor derula proiecte comune, precum valorificarea mai buna a mitului Dracula, un mit binecunoscut la Nürnberg, dar si editarea unor albume despre Vlad Tepes. In acest sens, la Brasov va fi organizat un simpozion international „Dracula” si chiar un festival sub aceeasi titulatura.
Promovarea patrimoniului turistic si cultural al celor doua regiuni se va realiza prin intermediul unor centre de informare turistica ce vor fi deschise la Brasov si Nürnberg. Partile vor organiza in comun evenimente culturale. Un prim exemplu va fi participarea Brasovului cu un stand propriu la traditionalul targ de Craciun care se desfasoara anual la Nürnberg.
Totodata, partile au convenit sa faciliteze schimburile economice intre cele doua regiuni prin intermediul camerelor de comert si al organizatiilor de profil existente la Brasov (Clubul Economic German) si Nürnberg.
Nu vor fi neglijate nici proiectele sociale, existand posibilitatea unor colaborari in domeniul sanatatii si al asistentei sociale pentru varstnici. O alta directie de actiune va fi pe plan sportiv, prin organizarea unor evenimente comune si promovarea bilaterala a sportivilor de valoare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.