Brasovul va avea PADURI pe bani europeni

Brasovul va avea PADURI pe bani europeni

0 195

Brasovul se va umple de paduri! Cel putin aceasta este dorinta autoritatilor locale care intentioneaza sa se foloseasca de banii Programului National de Dezvoltare Rurala prin care vor primi pana la 70% din suma necesara pentru infiintarea unei plantatii noi.
Din septembrie se lanseaza aplicatiile pe masurile 221 ºi 125 din Programul National de Dezvoltare Durabila (PNDR), localitatile din mediul rural urmand sa aiba la dispozitie fonduri de peste un milion de euro pentru fiecare proiect eligibil.
„Este o masura foarte buna mai ales pentru localitatile rurale din zona de munte, care pot obtine fonduri pentru impaduriri“, spune Mihai Pascu, preºedintele Agentiei de Dezvoltare Durabila a Judetului Braºov (ADDJBv).
Autoritatile locale ce vor sa faca impaduriri folosindu-se de banii PNDR vor primi pina la 70% din suma necesara pentru infiintarea unei plantatii noi, sau 80% pentru zonele situate in siturile Natura 2000.
Ghidul aplicantului cere solicitantilor sa aduca la dosar studiu de fezabilitate sau studiu de impact, pentru intocmirea carora este nevoie de cateva saptamani.
„Unitatile administrativ-teritoriale care vor sa depuna aplicatii trebuie sa se gandeasca de pe acum la documentele solicitate de ghid ºi sa inceapa sa le faca daca vor sa aiba ºanse reale ca dosarul lor sa fie acceptat“, explica Mihai Pascu.
ADDJBv ofera tot sprijinul celor care vor sa depuna proiecte pe PNDR in sesiunea care se va deschide in septembrie, avand in vedere ca termenul limita pentru depunerea dosarelor aplicantilor este 22 octombrie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.