Braşovul ocupă locul trei pe țară in privința veniturilor pensionarilor

Braşovul ocupă locul trei pe țară in privința veniturilor pensionarilor

0 124

Numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat în județul Brașov a fost de 146.281 persoane, mai mic cu 36 persoane decât cel înregistrat în trimestrul IV din 2018 şi, mai mare cu 900 persoane, respectiv +0,6%, comparativ cu numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat înregistrat în trimestrul unu.

În judetul Brasov pensia medie lunară de asigurări sociale de stat a fost de 1.408 lei, aproximativ egală cu cea înregistrată în trimestrul IV 2018 (4007 lei) şi mai mare cu 10,1% faţă de trimestrul I al anului  2018;

Indicele pensiei medii reale faţă de trimestrul precedent, calculat ca raport între indicele pensiei medii de asigurări sociale de stat şi indicele preţurilor de consum a fost de 97,6%. Cu alte cuvinte puterea de cumpărare a pensionarilor a scăzut cu un modic 2,3% față de trimestrul precedent.

Indicele pensiei medii reale faţă de trimestrul IV 2018, calculat ca raport între indicele pensiei medii de asigurări sociale de stat şi indicele preţurilor de consum a fost de 106,1%, totuși în creștere față de anul trecut.

Raportuldintre pensia medie de asigurări sociale de stat şi câştigul salarial mediu net a fost de 49,9% (comparativ cu 51,4% în trimestrul precedent si cu 51,5% in trimestrul corespunzator din anul anterior).

Pensiei medie lunară plasează județul Brașov pe locul trei în România

În topul pensiei medii de asigurări sociale de stat, judeţul Braşov ocupă locul al treilea, după Municipiul Bucureşti (1504 lei ) şi judeţul Hunedoara (1499 lei).

În profil teritorial, pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanțe semnificative, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă fiind de 558 de lei (946 leiîn județul Botoşani față de 1.504lei în Municipiul Bucureşti).

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.