Brasovul mediatizat in Belgia

Brasovul mediatizat in Belgia

0 62

Brasovul va aparea pe posturile de televiziune din inima Comunitatii Europene. Acest lucru pare imposibil, dar nu este o pacaleala de 1 aprilie.
Iata despre ce este vorba : televiziunea nationala belgiana, VRT, doreste realizarea unui documentar despre cum ar fi fost daca te-ai fi nascut in alta tara, iar locatia selectata pentru eveniment este chiar orasul nostru.
Cotidianul « Buna Ziua Brasov » se implica activ in acest proiect in care brasovenii au fost invitati sa trimite pe adresa ziarului datele zilelor lor de nastere.
„Ideea care a stat la baza documentarului sta intr-o intrebare: cum ar fi fost viata mea, daca nu m-as fi nascut in Belgia, ci in alta parte a lumii? Ca sa ne raspundem la aceasta intrebare am selectat 23 de belgieni sa participe la proiectul nostru. Pentru acesti participanti cautam oameni din lumea intreaga care sa se fi nascut in aceeasi zi, luna si an si sa fie de acelasi sex – asa numitii gemeni prin aniversare”, a declarat Annelore De Donder, reprezentantul „Woestijnvis”, casa de productie care va realiza documentarul pentru VRT.
Realizatorii acestei cercetari sociologice au mai declarat ca vor dori sa alcatuiasca o emisiune cu o atitudine si viziune pozitiva si nu intentioneaza sa raneasca sentimentele nimanui.
„Pentru fiecare belgian participant la program intentionam sa-i gasim doi gemeni peste hotare. In cele din urma, vom prezenta in paralel vizitele la cei trei gemeni. Persoanele nu au fost alese la intamplare, intrucat dorim s? fie reprezentativi pentru o anumita cultura sau tara, obiceiuri sau istorie. Tocmai de aceea ne-am dori sa gasim un pompier din New York care a participat dupa evenimentele de la 11 septembrie 2001. Totusi, la fel de mult ne intereseaz? si gemeni din fostele republici sovietice. Tinand cont de istoria Romaniei, ar fi deosebit de interesant sa realizam portretul unui cetatean roman. Un episod in care punem un roman langa un belgian, amandoi de aceeasi varsta, ar fi fascinant pentru noi, belgienii, intrucat tara noastra a fost in afara Cortinei de Fier si de aceea stim foarte putine despre poporul vostru. », a mai adaugat Annelore De Donder, citata de « Buna ziua Brasov ».

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.