Brasovul are nevoie de mai multe camine studentesti

Brasovul are nevoie de mai multe camine studentesti

0 82
Studentii din afara Brasovului prefera sa locuiasca singuri. Mai bine de jumatate dintre cei care nu au loc in camine cauta o garsoniera, pentru care ajung sa plateasca pana la 180 de euro pe luna. Altii impart locuinta cu colegii de facultate si inchiriaza apartamente cu 2 sau chiar 3 camere. Mai multe camine studentesti la Brasov ar rezolva si problema cazarilor dar ar reduce si evaziunea fiscala in randul proprietarilor de apartamente.
Locurile in caminele studentesti sunt de fiecare data prea putine. In aceste conditii, multi studenti prefera sa inchirieze o garsoniera sau un apartament si sa scape de corvoada prinderii unui loc in camin. Aproximativ jumatate dintre studentii care stau in chirie prefera garsonierele. Pretul acestora variaza intre 120 si 180 de euro, dar fiecare are parte de intimitate. Cei care vor sa stea cate doi, au varianta inchirierii unui apartament de doua camere, pentru preturi intre 180 si 250 de euro.
Din pacate, cei mai multi proprietari nu platesc taxe si impozite si astfel comunitatea are de pierdut. Secretarul general al PNTCD, Zaharia Iancu, crede ca ar trebui sa se construiasca mai multe camine in care sa locuiasca acesti studenti.
Doua camine cu o cantina comuna ar aduce, in opinia lui Iancu, cel putin 25-30 de locuri de munca, o alta sursa de venit pentru municipalitate. Cum o singura universitate privata sustine ca are 3.000 de studenti care stau in chirie, numarul caminelor ar putea fi mult mai mare.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.