Brașovenii se aşteptă la un trafic din ce în ce mai infernal...

Brașovenii se aşteptă la un trafic din ce în ce mai infernal în Centrul Civic!

1 128

AFI Palace Braşov vrea să micşoreze numărul de parcări şi să crească numărul de spaţii comerciale.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Braşov va analiza astăzi solicitarea de modificare a acordului de mediu depusă de AFI Palace Braşov. Dezvoltatorul mall-ului din centrul civic al Braşovului cere aprobare pentru schimbarea configuraţiilor şi materialelor tuturor faţadelor clădirii, reducerea cu un nivel a construcţiei parcajului suprateran multietajat şi extinderea prin supraetajare a zonei comerciale insulare centrale.
În documentaţia depusă la APM Braşov, dezvoltatorul centrului comercial mai prevede adăugarea unei scări de evacuare metalice, prelungirea unui balcon metalic pe faţada de sud-est, modificarea unor goluri arhitecturale în zona galeriei comerciale sau adăugarea unor scări rulante între zona insulară a etajului 1 şi etajul 2.
Nu în ultimul rând, prin proiect este prevăzută instalarea unei scări metalice interioare între etajele 1 şi 2, dar şi mai multe amenajări tehnice.

Directorul APM Braşov, Ciprian Băncilă pasează responsabilitatea
În memoriul tehnic depus la APM Braşov, se arată că lucrările care fac obiectul proiectului de modificare costă 13.786.436 lei şi vor dura 6 luni.
Tot în memoriul tehnic se arată că centrul va beneficia de 1.447 de locuri de parcare, dintre care 735 vor fi în subteran (la minus 3,74 m) şi 712 în suprateran (la etajul 2 – 109 locuri, la etajul 3 – 115 locuri, la etajul 4 – 148 locuri, la etajul 5 – 144 locuri şi la terasă – 196 locuri).
Pentru modificarea proiectului, dezvoltatorul a obţinut de la Primăria Braşov un certificat de urbanism în 19 iulie 2019, iar în toamnă documentaţia a fost depusă la APM.
De altfel, săptămâna trecută, directorul APM Braşov, Ciprian Băncilă, preciza că dosarul este în lucru. „Pentru acest proiect am solicitat puncte de vedere de la mai multe instituţii abilitate, printre care Sistemul de Gospodărire a Apelor”, a declarat Băncilă.

De altfel, după ce finalizează procedurile de la APM Braşov, dezvoltatorul va trebui să facă demersuri şi la Primăria Braşov, inclusiv obţinerea avizului de la Comisiei de Circulaţie.

I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.