Brasovenii pot salva Romania de consecintele inundatiilor

Brasovenii pot salva Romania de consecintele inundatiilor

0 66

Brasovenii pot da o mana de ajutorromanilor care au fost loviti de calamitatile naturale din ultimele zile. Acestia pot dona alimente in conserve, apa, paturi si orice alte produse neperisabile.
Cele cinci judete din nordul tarii care au fost afectate de poile abundente din ultimele saptamani pot fi ajutate daca raspundeti apelului facut de Primaria Brasov si Institutia Prefectului Judetului Brasov.
„Fac apel la toti cetatenii municipiului si judetului Brasov, atat persoane fizice, cat si persoane juridice, sa participe la aceasta campanie, in primul rand cu produse de stricta necesitate, cum ar fi apa minerala, conserve, paturi, foarte necesare in aceste zile”, a spus primarul George Scripcaru, adaugand ca Primaria se va ocupa de transportul ajutoarelor, in timp de ISU Brasov se va ocupa de colectarea acestora.
Punctele de colectare au fost amenajate la unitatile de pompieri de pe strada Berzei si strada Carpatilor. „In cazul in care va fi necesar, vom deschide si alte puncte de colectare, pe Strada Scolii sau Mihai Viteazul”, a informat Lucian Bogdan, adjunctul sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov.
Au fost mobilizati 50 de pompieri brasoveni care au plecat inca de ieri in nordul tarii.
„Acesta este efectivul pe care unitatea il poate detasa, pentru a asigura buna functionare a serviciului in caz de evenimente nedorite in Brasov, pentru ca, dupa perioada de canicula, se anunta ploi si in judetul nostru”, a declarat adjunctul ISU Brasov.
Pentru mai multe lamuriri, brasovenii pot apela 24 de ore din 24 la numarul dispeceratului ISU, respectiv 0268/42.88.88.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.