Brasovenii – consumatori de produse nemtesti

Brasovenii – consumatori de produse nemtesti

0 60

Investitorii germani joaca un rol extrem dde important in economia autohtona. Astfel, datorita lor, schimburile comerciale externe se ridica la valoarea totala de 13,736 miliarde de euro, insa marea parte a acestor relatii comerciale se bazeaza pe import. Asadar, romanul este mare consumator de produse nemtesti a caror calitate superioara este recunoscuta la nivel mondial.
Daca Romania a importat in Germania produse in valoare de 5 miliarde de euro, nemtii au adus la noi produse cu o valoare dubla, conforma datelor furnizate intr-o conferinta de presa de presedintele Camerei de Comert si Industrie Brasov, Nicolae Tucunel.
Principaleleproduse nmetesti cautate de romani, dar si de brasoveni au fost masinile, electrocasnicele si electronicele.
Se pare ca germania nu esste singura tara care dezvolta relatii comercialee cu Romania, acesteia alaturandu-i-se Franta si Italia.
Astfel, italienii au determinat vanzari de 11,5 miliarde de euro, in timp ce relatiile economice romano-franceze au generat 5,5 miliarde de euro.
S-a intamplat ceea ce multi economisti au prevazut. Lipsa unei politici de protejare a produselor romanesti a dus la pierderea bataliei pe care acestea au purtat-o cu produsele europene, de orice provenienta ar fie ele, care, prin intrarea Romaniei in Ue, si-au mai amenajat o piata de desfacere profitabila.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.