Brasovenii au protestat pentru aeroportul international

Brasovenii au protestat pentru aeroportul international

0 181

Miercuri, zeci de tineri, carora li s-au alaturat si alti cetateni de diferite varste, au pornit in mars pe strazile Brasovului.Acestia sunt nemultumiti de modul in care o parte dintre guvernanti – cu referire la pedelisti – intarzie aprobarea proiectului aeroportului internaþional Brasov – Ghimbav.
Demonstrantii au plecat de la caminele studentesti de pe Memorandului si au strabatut intreg orasul, pana au ajuns in cartierul Astra. Protestatarii au purtat tricouri cu inscriptia „Ei nu iubesc Brasovul”, cu adresa la pedelisti si, mai ales, la incapatanatul primar George Scripcaru, care pun bete in roate realizarii investitiei de la Ghimbav, in contextul in care acest proiect si finalizarea sa este o realizare a presedintelui liberal al Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, omul care ii sta in gat lui Scripcaru..
„Avem nevoie de acest aeroport. Acolo vor fi create noi locuri de munca, mai ales pentru noi, pentru tineri. Acest protest este un apel catre politicienii care s-au împotrivit proiectului, sa lase la o parte orgoliile si sa voteze proiectul”, a spus Vlad Mocan, unul dintre organizatorii acestui protest.
Participantii la mars au impartit brasovenilor, pe tot parcursul treseului pe care s-au deplasat, fluturasi in care au publicat numele celor care nu considera ca Brasovul are nevoie de un aeroport, iar acestia sunt arhicunoscuti: pedelistii, in frunte cu primarul George Scripcaru, dupa care vin factori de raspundere din Guvern, cum ar fi Radu Berceanu, sau Parlament, adica Valeriu Tabara, de meserie agricultor fruntas, daca a ajuns sa se priceapa si la aeronautica.
Acestia sunt cei care s-au opus pe fata proiectului, dar in spatele lor se afla cu siguranta si alti tovarasi de partid si interese, care vor „aeroportul lor” ca sa traga foloase din plasarea si exploatarea lui, precum si a zonelor adiacente.
Sa speram ca acest protest se va repeta, ca sa demonstreze ca brasovenii normali stiu sa-si astearna pentru un viitor mai bun. De remarcat faptul ca, printre studenti, se aflau si multi veniti doar pentru perioada studiilor la Brasov, dar care au indragit orasul si-i doresc un viitor mai bun, poate chiar in speranta ramanerii aici.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.